2021-06-01

Переможці конкурсу студентських ідей на створення молодіжного хабу отримали нагороди

У Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» урочисто нагородили переможців конкурсу студентських ідей на створення молодіжного «STUDENT HUB» – території без викладачів. Переможці та лауреати конкурсу отримали особисті відзнаки та грошові призи, а кращий студентський проєкт невдовзі почнуть реалізовувати на території університету.

Переможці конкурсу студентських ідей на створення молодіжного хабу отримали нагороди

31 травня у Центрі сучасного мистецтва Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» урочисто нагородили переможців та відзначили учасників конкурсу студентських ідей на створення молодіжного середовища «STUDENT HUB». У поданих студентських проєктах оцінювалися оригінальність, креативність, інноваційність, ергономічність, екологічність, практична реалізованість та творчий підхід.

Ректор, професор Володимир Онищенко відзначив динамізм і ефективність освіти у діалозі зі студентською молоддю.

«Висловлюю слова щирої вдячності всім, хто активно долучився до створення проєктів, адже ключовою постаттю нашого університету був та залишається студент! І хто як не ви найкраще розумієте та сприймаєте потреби сучасної студентської молоді, її смаки та уподобання? Прагнучи зробити наш університет інноваційнішим, креативнішим та цікавішим для вас, вирішили передати ініціативу створення молодіжного осередку, де молодь зможе збиратися, спілкуватися на надихатися новими ідеями, самим студентам. Відпочиваючи, зможете обмінюватись певними творчими думками, генерувати нові проєкти, презентувати власне бачення вирішення найактуальніших проблем сьогодення. Безумовно, складно обійтися без поради наставників, професіоналів, що вкладають власні сили у зростання молодих талантів, майбутньої наукової еліти, надихаючи власним прикладом до нових звершень.

Залишилося найскладніше – знайти гідне фінансування, тому однозначно плануємо шукати інвесторів, готових вкладати кошти у власне майбутнє, себто у вас. Ваші імена золотими літерами вже вписані у книгу історії університету, а сьогоднішній день неодмінно залишиться в особистому архіві кожного та запам’ятається особистими відзнаками, приємними емоціями та гарним настроєм!» – наголосив ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

Наукове консультування та практичну допомогу в підготовці проєктів надавав старший викладач кафедри містобудування та архітектури Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Полтавської політехніки Андрій Конюк.

Переможці отримали особисті відзнаки та сертифікати на грошову винагороду.

За перемогу у конкурсі студентських ідей на кращий проєкт молодіжного «STUDENT HUB» особистими відзнаками та сертифікатом у дві тисячі гривень нагороджена команда студентів групи 302-А Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою – Анна Михайлова, Катерина Мирошниченко та Дмитро Муха.

Друге місце розділили між собою три студентські проєкти, автори яких отримали по 1000 грн:

  • студентки групи 101-пБ Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Анастасії Адамович;

  • студентки групи 101-ГІ гуманітарного факультету Анни Сахацької;

  • студентів факультету фізичної культури та спорту групи – 301-ГЗ Ілони Денисенко, студентки групи 301-ГС Анни Бондаренко, студента групи 101-ГЗ Павла Явтушенка та студентки групи 101-ГЗ Катерини Хлебаліної.

Визначити переможців було непросто – кожна подана ідея заслуговувала на втілення.

«Під час конкурсу була створена робоча група, до якої увійшли досвідчені викладачі, представники студентського парламенту, голови студентських рад структурних підрозділів університету. Ми детально розглянули подані студентські проєкти, вислухали думку авторитетних науковців та визначили переможців. Сподіваємося, що вже наступним кроком стане успішна реалізація даного проєкту та відкриття надсучасного інноваційного молодіжного середовища для студентів. Маємо спільну мрію – створити осередок активного студентського життя, де можна поспілкуватися, знайти нових друзів та змістовно провести дозвілля», – відзначив помічник ректора Полтавської політехніки по молодіжній політиці Іван Ксенжук.

«Нам як архітекторам та дизайнерам було дуже корисно виконувати подібне практичне завдання, адже часто займаємося створенням різнопланових проєктів під час навчальних занять. Викладачка запропонувала випробувати власні сили, тим паче, що зараз вивчаємо дизайн інтер’єрів – конкурсне завдання ідеально підходило для практики. Спробували, нам все вдалося – маємо перемогу!» – прокоментувала авторка переможного проєкту, студентка Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою Анна Михайлова. Вона готувала проєкт зі своїми одногрупниками – Катериною та Дмитром, кожен зробив вагомий особистий внесок у перемогу.

Нагадаємо, що творчий конкурс на кращу студентську ідею стартував на початку березня та мав на меті розробку ідей для створення молодіжного «хабу» на території Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» для забезпечення змістовного студентського дозвілля. Участь могли брати студенти усіх курсів та спеціальностей університету.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»