2022-05-25

Політехніка продовжує лідирувати серед полтавських ЗВО у рейтингу наукової діяльності

За показниками Scopus 2022 року Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став лідером серед полтавських ЗВО і піднявся вище у загальноукраїнському рейтингу.

Політехніка продовжує лідирувати серед полтавських ЗВО у рейтингу наукової діяльності

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» посів 60 місце серед університетів України у рейтингу наукометричної бази даних Scopus 2022 року. Усього до рейтингу увійшло понад дві сотні українських закладів вищої освіти. Порівняно з минулим роком Полтавська політехніка піднялась в рейтингу на 16 сходинок.

Університет продовжує бути лідером серед полтавських закладів вищої освіти. Полтавський державний медичний університет посів 87-те місце. На 125-му – Полтавська державна аграрна академія, Полтавський університет економіки і торгівлі – 141 місце, Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка – 157 місце.

«Вагомі наукові здобутки, інноваційність, динаміка у розробках актуальних наукових проблем високо оцінені міжнародною академічною спільнотою. Дякую колективу Полтавської політехніки за нові досягнення у науковій роботі! За останній рік наші наукові школи, управлінська команда університету і кожен науковець особисто докладав значних зусиль до високих досягнень. Як результат – ми маємо зростання в рейтингу наукової діяльності. Завдяки вам університет серед найкращих! Це не лише підтверджує беззаперечне лідерство нашого університету у сфері вищої освіти, а й підвищує престиж навчання в Україні. Навіть в умовах війни ми відновили активну наукову діяльність і готуємо нові наукові розробки – розвиток наукового потенціалу наближає перемогу», – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Результати рейтингу закладів вищої освіти базуються на показниках бази даних Scopus, яка є інструментом для відстеження цитування наукових статей, які публікує навчальний заклад або його співробітники. Дані науковометричної бази Scopus використовуються при складанні деяких рейтингів провідних університетів світу (Times Higher Education, QS World University Rankings тощо). База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів та сотні книжкових серій.

Нагадуємо, науковців запрошують оприлюднити результати наукових досліджень у періодичних виданнях Полтавської політехніки.

 

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»