2020-12-29

Політехніка стала партнером міського Чемпіонату з куодокіокушин карате

18 грудня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання Чемпіонату міста Полтави з кіокушин карате (IBU) «Юні леви Автотранс». Участь у змаганнях взяло понад 150 спортсменів з різних куточків та регіонів України. Середній вік учасників змагань коливався від 6 до 13 років.

Політехніка стала партнером міського Чемпіонату з куодокіокушин карате

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели змагання Чемпіонату міста Полтави з куодокіокушин карате (IBU) «Юні леви Автотранс». Ініціаторами проведення спортивної події виступили громадська організація «Федерація куодокіокушин карате України» та особисто керівник відокремлених підрозділів Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» та громадської організації «Українська федерація учнівського спорту» в Полтавській області, ректор університету, професор Володимир Онищенко. Полтавська політехніка неодноразово ставала майданчиком для проведення змагань з більярдного спорту, шахових турнірів у рамках Універсіади Полтавщини та традиційного турніру з міні-футболу на кубок ректора університету, професора Володимира Онищенка.

Для участі в спортивних змаганнях подали заявки 150 спортсменів віком 6-13 років з різних регіонів України – міста Києва, Київської, Полтавської, Кіровоградської, Сумської та Харківської областей. Через карантинні обмеження, спричинені світовою пандемією COVID-19, Чемпіонат з кіокушин карате провели з дотриманням усіх протиепідеміологічних заходів та без глядачів.

На урочисту церемонію відкриття Чемпіонату міста Полтави з кіокушин карате (IBU) «Юні леви Автотранс» завітали почесні гості – Президент ГО «Федерація куодокіокушин карате України» сенсей Дмитро Боклащук, кандидат педагогічних наук, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталія Беседа, представник мережі АЗС «АВТОТРАНС» Сергій Нагорний та мережі магазинів чоловічого спортивного одягу «FEEDBACK».

«Дорогі наші спортсмени, тренери та гості! Щиро раді вітати вас у стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» у знаменний ювілейний для університету рік! З особливою приємністю передаю слова вітання від керівника відокремлених підрозділів Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» та громадської організації «Українська федерація учнівського спорту» в Полтавській області, ректора університету, професора Володимира Онищенка з побажаннями спортивного завзяття, жаги до перемоги, віри в власні сили!

Завжди досягайте поставлених цілей, наполегливо тренуйтеся та перемагайте! Міцного здоров’я, яскравих спортивних вражень та здійснення мрій, адже з нашим університетом вони здійснюються не лише під Новий рік!» – привітала кандидат педагогічних наук, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Наталія Беседа.

Президент ГО «Федерація куодокіокушин карате України» сенсей Дмитро Боклащук побажав спортсменам гарного настрою, міцного спортивного духу та успішних виступів і подякував колективу Полтавської політехніки за плідну співпрацю. Чемпіонат міста Полтави з куодокіокушин карате (IBU) «Юні леви Автотранс» проводиться з метою подальшого розвитку та популяризації карате в Полтаві та Україні, активного залучення дітей і підлітків до занять кіокушин карате, зміцнення їхнього здоров'я, популяризації здорового способу життя, підвищення якості підготовки та відбір спортсменів до збірної України з куодокіокушин карате. За дружню партнерську підтримку та активну участь у Чемпіонаті міста Полтави з куодокіокушин карате (IBU) «Юні леви Автотранс» ректор Володимир Онищенко нагороджений Подякою від Федерації куодокіокушин карате України.

За активну участь в онлайн-марафоні «Біжи, Полтавщино, біжи!» та залучення студентської молоді до здорового способу життя Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відзначений Полтавським обласним відділенням (філією) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Університет має потужну розвинену спортивну інфраструктуру – функціонує спортивний клуб, який налічує більше 25 спортивних секцій. Серед випускників факультету фізичної культури та спорту – тренери з куодокікушин карате Роман Барабаш та Олександр Іванов. Варто відзначити, що їхні вихованці під час підведення підсумків Чемпіонату та нагородження переможців неодноразово підіймалися на п’єдестал.

За словами Сергія Нагорного, перемога – це не просто подолати усіх суперників, перемогти – це значить бути сильнішим, ніж ти зараз: «Бажаю кожному з вас спортивних перемог, успіху та найкращих результатів! Федерації куодокіокушин карате України та адміністрації Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюю слова щирої вдячності за високий рівень організації та сучасну спортивну базу для проведення змагань».

Змагання відбулись у двох розділах – куміте та коміте, дівчата та хлопці вправлялися у техніці ударів і спортивних спарингах.

Своїми враженнями поділився 9-річний спортсмен Максим Шапошніков, який змагався в коміте: «Займаюся карате чотири роки, мені подобається змагатися. Щиро сподіваюся на перемогу, адже упродовж тривалого часу працюю над технікою ударів ногами».

Напередодні новорічних свят та на згадку про університет учасники Чемпіонату отримали святкові подарунки та пам’ятні сувеніри.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»