2021-02-18

Політехніка та коледж нафти і газу підписали Меморандум з нафтогазосервісною компанією Weatherford

17 лютого ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Володимир Онищенко, директорка коледжу нафти і газу Любов Шумська та директор компанії Weatherford Ukraine Олександр Тертиченко підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.

Політехніка та коледж нафти і газу підписали Меморандум з  нафтогазосервісною компанією Weatherford

Майже 70% співробітників відомої нафтогазосервісної компанії Weatherford Ukraine – випускники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавського фахового коледжу нафти і газу. Для студентів та викладачів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» співпраця з однією з найпотужніших нафтогазосервісних компаній Weatherford – це можливість постійного підвищення власного професійного рівня, отримання корисних практичних навичок та проходження виробничої практики на об’єктах компанії.

З нагоди 90-річного ювілею Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» директор компанії Weatherford, випускник університету Олександр Тертиченко вручив подарунок – потужний 3D принтер і закріпив історію співпраці з університетом та коледжем підписанням Меморандуму.

«Важливим стратегічним завданням для Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» залишається тісна співпраця з бізнесом та участь представників компаній, підприємств у підготовці конкурентоспроможних фахівців нафтогазової галузі. Стейкхолдери активно долучаються до розробки нових професійно-освітніх програм, запрошують на практику наших випускників, працевлаштовуючи після закінчення університету.

У співпраці з компанією Weatherford продовжуємо реалізувати принципи дуальної освіти – студенти Полтавської політехніки та фахового коледжу нафти і газу проходять виробничу практику на підприємствах компанії, багато з них реалізуються там як професіонали. Підписання Меморандуму про партнерство та співпрацю – ще одна історична подія у житті політехніки, яка допомогла визначити подальші пріоритетні напрямки співпраці, серед яких – якісна підготовка випускників нафтогазових спеціальностей університету та коледжу до старту у професійне життя.

Через карантинні обмеження, ми не змогли запросити на урочистості, присвячені 90-річчю університету, всіх наших друзів, стратегічних та бізнес- партнерів, тому радіємо такій дружній зустрічі. Надзвичайно важливий для нас подарунок – унікальний потужний 3D принтер, на якому студенти виготовлятимуть власні моделі, реалізовуватимуть наукові ідеї та дипломні проєкти, суттєво оновить та змінить підхід до використання новітніх технологій у освітньому процесі.

Від імені усього науково-педагогічного та студентського колективу хочемо висловити слова щирої вдячності компанії за постійну підтримку та допомогу в оновленні матеріально-технічної бази нашого університету, її вагому роль у соціальному захисті студентів і викладачів», – прокоментував ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

«Ключ» успішної співпраці – в консолідації спільних зусиль компанії та університету в сфері дуальної освіти, науки та виробництва, вважає директор компанії Weatherford Олександр Тертиченко. Меморандумом передбачається проведення на базі полтавського офісу компанії Weatherford виробничої практики, майстер-класів та тренінгів для випускників нафтогазових спеціальносте коледжу та університету. Фахівці компанії нададуть кваліфіковані консультації з будь -яких проблемних питань.

«Співпраця з закладами освіти різного рівня – частинка корпоративної культури нашої компанії, яку намагаємося підтримувати в різних куточках світу. З Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Полтавським фаховим коледжем нафти і газу нас пов’язують давні та теплі стосунки - ми охоче йдемо на зустріч будь – яким ініціативам та ефективно комунікуємо. Подарований 3D принтер – лише маленька частинка того, що ми можемо зробити для Полтавської політехніки у порівнянні з тим, що адміністрація та викладачі роблять для нас, готуючи хороших спеціалістів з якісною європейською освітою. Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – один з наших стратегічних партнерів та друзів, яких ми дуже любимо та поважаємо», – зазначив очільник компанії Weatherford.

Директорка Полтавського фахового коледжу нафти і газу Любов Шумська поділилася планами співпраці на майбутнє: «Під час ділової комунікації з компанією продовжуватимемо реалізовувати систему ступеневої освіти сучасного випускника закладу загальної середньої освіти – від коледжу до університету та лідера однієї з провідних українських нафтогазових компаній».

Новий 3D принтер Da Vinci Super посилить навчально-наукову базу університету. Під час весняного карантину на 3D принтері, науково-педагогічні працівники Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою – Андрій Конюк та Костянтин Трегубов виготовляли захисні екран-маски, які Полтавська політехніка передала медичним установам міста Полтави.

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко подарував на згадку про історичну подію примірник ювілейного видання книги «Історія успіху Полтавської політехніки» та один з примірників поштового конверту і марки, погашених міністром освіти і науки Сергієм Шкарлетом та директором «Укрпошти» на офіційних урочистостях, присвячених 90-річчю університету.

«Унікальна річ, яка з часом заслуговуватиме на пильну увагу нумізматів та колекціонерів. Щиро раді, що подарунок нагадуватиме Вам і Вашим колегам про університет», – зазначив ректор.

За словами Олександра Тертиченка, у полтавському офісі компанії існує давня традиція – облаштовувати міні-бібліотеку з цікавих сучасних видань, присвячених діяльності наших партнерів та друзів. Після прочитання, подарований примірник книги неодмінно займе почесне місце та поповнить корпоративну колекцію.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – один з провідних українських університетів, володар відзнаки «Лідер інновацій», в діяльності якого успішно реалізується синергетичний ефект формули «освіта +наука+бізнес+влада». Представники бізнесу інвестують кошти у оновлення матеріально-технічної бази університету та беруть активну участь у підготовці високопрофесійних фахівців нафтогазових спеціальностей.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»