2023-06-22

Полтавська політехніка взяла участь у Дні енергії, проведеному у рамках європейської ініціативи щодо клімату та енергії

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» став унікальним майданчиком для презентації «Альтернативна енергетика та захист довкілля», проведеної у рамках Європейського тижня сталої енергії. Школярі закладів загальної середньої освіти міста Полтави та усі небайдужі полтавці ознайомилися з особливостями та технологією експлуатації наявного енергоефективного обладнання.

Полтавська політехніка взяла участь у Дні енергії, проведеному у рамках європейської ініціативи щодо клімату та енергії

Відзначимо, що Полтавська міська територіальна громада є активним учасником європейської ініціативи «Угода мерів щодо клімату та енергії». Ця ініціатива має на меті об’єднати європейські місцеві органи влади задля спільної боротьби зі змінами клімату. Громади, які підписали угоду, прагнуть скоротити власні викиди вуглекислого газу більше ніж на 35% до 2030 року через проведення енергоощадних заходів та запровадження поновлюваних джерел енергії, інших заходів з адаптації до змін клімату. Щоб досягти цієї мети, місцеві органи влади спільно з мешканцями громади повинні просувати ідеї сталого енергетичного розвитку шляхом проведення місцевих Днів енергії та участі в інших промоційних заходах.

На базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за всебічного сприяння та підтримки Департаменту економіки й інвестицій Полтавської міської ради відбувся масштабний захід, присвячений поновлюваним джерелам та ефективному використанню енергії у Європі й за її межами. Науково – освітній івент успішно реалізували у рамках Європейського тижня сталої енергії (EUSEW).

Презентація «Альтернативна енергетика та захист довкілля» відбулася у знакових локаціях університету – науково-освітніх лабораторіях кафедр теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики, прикладної екології та природокористування та автоматики, електроніки та телекомунікацій. Захід зібрав навколо обговорення питань енергозбереження понад 60 учасників та мав на меті ознайомити майбутніх студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», школярів та небайдужих мешканців Полтавської територіальної громади з особливостями та технологією експлуатації наявного енергоефективного обладнання. За словами організаторів, ознайомлення молодих, амбітних людей з новітніми технологіями призведе в подальшому до зниження споживання викопних видів палива, а також сприятиме енергетичній незалежності нашого міста та країни загалом.

«Щиро вдячні особисто ректору Полтавської політехніки, професору Володимиру Онищенку та професорсько-викладацькому складу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» за зміцнення та розвиток освітніх традицій Полтавщини, підготовку висококваліфікованих фахівців для всіх галузей економіки, в тому числі енергетики, захисту довкілля, «зеленого» будівництва», - зазначила заступниця Полтавського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ольга Борисенко.

Упродовж насиченої програми учасники ознайомилися з найпопулярнішими спеціальностями екологічного та енергетичного напрямків, зокрема кандидат технічних наук, професор, завідувач кафедри теплогазопостачання, вентиляції та теплоенергетики Юрій Голік та кандидатка технічних наук, в.о. завідувача кафедри прикладної екології та природокористування Оксана Ілляш поділилися корисними практичними кейсами, розповіли про нові освітньо – професійні програми та провели кампус – тур інноваційними лабораторіями Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Молодь також взяла участь у майстер – класі із психодіагностики та корекційно – розвивальної роботи, що відбувся на базі факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки.

Науково – освітній івент завершився фізичними активностями на свіжому повітрі, де учасники покаталися на самокатах та здійснили прогулянку затишними університетськими локаціями.

Раніше в університеті відбувся круглий стіл, присвячений першій річниці ратифікації Україною Конвенції Ради Європи про запобігання домашньому насильству, на базі Полтавської політехніки відбувся воркшоп, присвячений безперервності освіти від дитячого садка до закладу вищої освіти.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»