2020-09-18

«Полтавська Кондратюкіана»: у політехніці презентували новий туристичний маршрут

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» увійшов до програми нового екскурсійно-туристичного маршруту «Полтавська Кондратюкіана», презентованого комітетом туризму, культури та інновацій Полтавської торгово-промислової палати.

«Полтавська Кондратюкіана»: у політехніці презентували новий туристичний маршрут

З метою популяризації досягнень видатного полтавського вченого-винахідника, ім’я якого носить університет, політехніка взяла активну участь в організації та проведенні презентації нового екскурсійно-туристичного маршруту. Пам’ятник Юрію Кондратюку уже став своєрідним студентським і науковим символом політехніки.

«Сьогодні ми вкотре пошанували цю унікальну постать – людину, яка увіковічнила пам’ять про себе розрахунками відомої траєкторії польоту на Місяць, чиї мрії про космос стали реальністю XXI століття», – зазначив автор та розробник екскурсійного маршруту, провідний спеціаліст Полтавського музею авіації та космонавтики Владлен Орлов.

Процедура оформлення авторських прав на новий екскурсійно-туристичний маршрут триватиме близько шести місяців, проте вже сьогодні можна впевнено говорити про історичну цінність та привабливість втіленої ідеї на туристичній мапі Полтавщини.

Присутніх привітала заступниця голови комітету туризму, культури та інновацій при Полтавській торгово-промисловій палаті, директорка Навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту Ірина Черниш: «Ми пишаємося тим, що наш університет носить славетне ім’я відомого полтавця. Щиро вдячна всім, хто долучився до створення, ми раді стати його частиною нового екскурсійного маршруту.

Сподіваюся, пандемія невдовзі дозволить подолати всі негаразди і ми зможемо запрошувати екскурсантів до Народного музею історії університету імені Надії Кочерги, де зберігаються особисті речі та годинник з будинку вченого. Тут можна ще більше дізнатися про життя та наукову діяльність Юрія Кондратюка, його участь у становленні тогочасної освіти».

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – інноваційний заклад вищої освіти регіону, де поєднуються історія та сучасність, шанують наукову думку та ім’я відомого на весь світ полтавця.

Віце-президент Полтавської торгово-промислової палати Володимир Борисенко подякував присутнім за небайдужість до примноження культурної спадщини, любов до історії рідного міста.

«До історичних подій можна ставитися по-різному, але не поважати історію нашого краю не можна. Ім’я Юрія Кондратюка золотими літерами вписане в історію науки та космонавтики – це беззаперечний факт. Завдяки небайдужим сучасникам, під егідою комітету туризму, культури та інновацій сьогодні ми відкриваємо новий маршрут, привабливий для туристів та поціновувачів історії Полтави.

Живучи сьогодні, творимо майбутнє, про яке невдовзі читатимуть в історичних нарисах наші нащадки. Дякую за те, що ви з нами, вірите в наші спільні проєкти та ідеї», – наголосив він.

Подяками Полтавської торгово-промислової палати відзначили приватних підприємців Полтавщини, що долучилися до ініціатив комітету туризму, культури та інновацій, виявили їхню всебічну підтримку та сприяння.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»