2024-07-08

Полтавська міська рада призначила іменні стипендії двом молодим науковицям політехніки

Двоє науковиць Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – Альона Буряк та Анна Черв’як отримуватимуть іменні стипендії Полтавської міської ради для молодих вчених. Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету міськради. Науковиці також нагороджені Подяками міського голови.

Полтавська міська рада призначила іменні стипендії двом молодим науковицям політехніки

Виконавчий комітет Полтавської міської ради ухвалив рішення про присудження іменних стипендій для молодих вчених закладів вищої освіти та наукових установ міста  Полтави, які успішно проводять наукові дослідження, здійснюють актуальні науково-технічні розробки та досягли визнаних результатів, примножують здобутки територіальної громади завдяки академічній активності.

Стипендіатками Полтавської міської ради стали двоє молодих науковиць Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»:

  • Альона Буряк – кандидатка  економічних наук, доцентка  кафедри міжнародних відносин та туризму;
  • Анна  Черв’як  – доктор  філософії, учений секретар  Вченої ради університету.

Перший заступник міського голови Валерій Пархоменко вручив молодим науковцям і науковицям Подяки міського голови за вагомий внесок у розвиток молодіжного наукового потенціалу Полтавської міської територіальної громади, активну життєву позицію, високий рівень професійного підходу до виконання поставлених завдань та здійснення перспективних наукових досліджень у галузі біологічних, природничих, економічних, юридичних гуманітарних та суспільних наук.

Стипендіатів визначили на виконання рішення позачергової сімнадцятої сесії Полтавської міської ради восьмого скликання від 05 жовтня 2022 року «Про затвердження у новій редакції Положення про порядок призначення та виплати іменної стипендії Полтавської міської ради молодим вченим закладів вищої освіти та наукових установ м. Полтава», рішення тридцять дев’ятої сесії Полтавської міської ради восьмого скликання від 15 вересня 2023 року «Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок призначення та виплати іменної стипендії Полтавської міської ради молодим вченим закладів вищої освіти та наукових установ м. Полтава», рішення позачергової сорок шостої сесії Полтавської міської ради восьмого скликання від 29 грудня 2023 року «Про бюджет Полтавської міської територіальної громади на 2024 рік», згідно з протоколом засідання конкурсної комісії по визначенню стипендіатів на отримання іменної стипендії Полтавської міської ради для молодих вчених закладів вищої освіти та наукових установ м. Полтава від 19 червня 2024 року № ПР/01, керуючись пунктом 9 статті 9 Закону України «Про основні засади молодіжної політики» та частиною шостою статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Згідно з оприлюдненим рішенням виконавчого комітету Полтавської міської ради про призначення та порядок виплат іменних стипендій, молоді вчені закладів вищої освіти міста Полтави отримуватимуть стипендії у період з 1 січня по 31 грудня 2024 року. Щомісячний розмір стипендії для молодих вчених складає 2500 гривень.

Нещодавно п'ятьох науковців Полтавської політехніки нагороджено Почесними грамотами Полтавської ОВА.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»