2020-11-20

Полтавська міська рада призначила стипендії студентам політехніки

Троє студентів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» отримуватимуть іменні стипендії Полтавської міської ради. Відповідне рішення оприлюднили на офіційному сайті міської ради.

Полтавська міська рада призначила стипендії студентам політехніки

Виконавчий комітет Полтавської міської ради ухвалив рішення про присвоєння іменних стипендій для студентів закладів вищої освіти I- IV рівнів акредитації.

Члени конкурсної комісії проаналізували подані кандидатури та визначили переможців, серед основних критеріїв – середній бал успішності не менше 4.5, особливі студентській досягнення у освітній, науковій, мистецькій та спортивній сферах.

Серед стипендіатів Полтавської міської ради – студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: очільник студпарламенту Олександр Литвиненко (нагороджений також іменною стипендією Верховної Ради України), Олексій Чернуха та Юлія Ільющенко.

Згідно з Положенням про порядок призначення та виплати іменної стипендії міського голови для молодих вчених стипендії призначаються на конкурсних засадах за рахунок цільових коштів міського бюджету. Щомісячний розмір стипендії для студентів складає закладів вищої освіти I-IV рівнів акредитації (державної та недержавної форми власності) складає 1500 гривень.

У червні цього року міськрада призначила стипендії також трьом студентам, адже Полтавська політехніка має право подавати максимальну кількість кандидатур. Загалом іменні стипендії у 2020 році отримуватимуть 25 студентів та 10 молодих вчених (серед них – двоє науковців нашого університету).

Вітаємо і пишаємось нашими стипендіатами! Бажаємо подальших наукових успіхів і досягнень у навчанні!

Медіа – центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»