2023-11-28

Полтавська політехніка підписала Меморандум про спільну діяльність у науковій та освітній сферах з КНУБА

23 листопада між Київським національним університетом будівництва і архітектури та Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» було підписано Меморандум про спільну діяльність у науковій та освітній сферах.

Полтавська політехніка підписала Меморандум про спільну діяльність у науковій та освітній сферах з КНУБА

Ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко зустрівся з ректором КНУБА, головою Спілки ректорів закладів вищої освіти України, професором Петром Куліковим — обговорили можливості у сфері підготовки кадрів для відбудови, подальшої модернізації України та підписали Меморандум про спільну діяльність у науковій та освітній сферах між Київським національним університетом будівництва і архітектури та Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

«Обʼєднуємо зусилля з найкращими!

Ринок праці уже має значну потребу у фахівцях — інженерах-будівельниках, архітекторах, геодезистах, кошторисниках. А повоєнний період потребуватиме ще більшої кількості професіоналів.

Напрямки наукової діяльності наших університетів дуже схожі, але кожен університет має свою специфіку та унікальну науково-освітню, лабораторну базу. Наші університети мають унікальні наукові школи і досвід співпраці з бізнесом, а високі позиції в рейтингах свідчать про лідерство в науково-освітній діяльності.

У рамках Меморандуму ми плануємо запровадити програми академічної мобільності для студентів споріднених спеціальностей, спільне користування унікальними лабораторними комплексами, обладнанням, стажування науково-педагогічних працівників, здійснювати спільні  наукові дослідження.

Підписання Меморандуму дає можливість об’єднати власні зусилля та поділитися кращими практиками. Це стратегічний підхід до кадрового забезпечення нагальних потреб країни. Ми  маємо угоди з політехніками (Львів, Дніпро, Запоріжжя, Чернігів, Луцьк, Одеса, Тернопіль), Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника, Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, Національним університетом фізичного виховання та спорту України та багатьма провідними університетами України. Відбудуємо Україну разом!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Серед напрямків співпраці також передбачається організація спільних наукових та студентських заходів.

Меморандум набув чинності з дня підписання документа.

Раніше Полтавська політехніка підписала тристоронній Меморандум про спільну діяльність з Дніпровською та Запорізькою політехніками.

Нещодавно Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з найбільшою нафтовидобувною компанією України, у політехніці відбувся перший регіональний науково-практичний семінар з питань навчання просторовому плануванню у ЗВО України,  науковцю ННІ архітектури, будівництва та землеустрою, викладачці та студенту коледжу нафти і газу призначено стипендії Полтавської облради імені Героя Небесної Сотні, Героя України Ігоря Сердюка.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»