2024-04-03

Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Європейським інститутом безперервної освіти (EIDV)

Під час І Міжнародного зеленого нафтогазового форуму «Взаємодія влади, територіальних громад, бізнесу та науки» між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора, професора Володимира Онищенка та Європейським інститутом безперервної освіти (EIDV) в особі президента Йозефа Затько підписано Меморандум про співпрацю.

Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Європейським інститутом безперервної освіти (EIDV)

Даний документ засвідчує консолідацію зусиль провідних європейських університетів у сфері забезпечення якісної практичної підготовки фахівців за різними спеціальностями, проведення спільних науково-освітніх, просвітницьких та мистецьких івентів, підвищення кваліфікації та стажування, реалізації програм академічної мобільності на базі університетів-партнерів.

Президент EIDV Йозеф Затько запросив викладачів та студентів Полтавської політехніки відвідати Словаччину з освітнім візитом для подальшого розвитку освітньо-наукового партнерства.

«Співпраця з провідними вітчизняними та європейськими університетами дає можливість об’єднати зусилля та поділитися кращими освітніми практиками навіть в умовах повномасштабного вторгнення.

Полтавська політехніка – український університет-лідер, який активно інтегрується в європейський освітній простір. Європейські партнери вже працюють над кадровим потенціалом для «зеленої» енергетики, але перспектив і напрямків для співпраці у нас чимало. У подальших планах – неодмінно відвідати словацький університет-партнер та ознайомитися з матеріально-технічною базою та інноваційними розробками Європейського інституту безперервної освіти (EIDV). Все буде Україна!», – відзначив очільник Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко.

«Радий бути присутнім тут, адже Словаччина і Україна – завжди разом. На подібних заходах ми можемо поспілкуватися віч-на-віч, і я дуже ціную це. Запрошую вас до Словаччини на стажування, підвищення кваліфікації, на міжнародні конференції, запрошуємо ваших студентів на академічні обміни. Ми завжди відкриті для вас. Хочу подякувати ректорові Полтавської політехніки, професору Володимиру Онищенку за те, що ваш університет також відкритий до партнерства. Поєднаємо два братські народи – словацький і український», – прокоментував президент Європейського інституту безперервної освіти EIDV Йозеф Затько.

Нещодавно Полтавська політехніка приєдналась до Меморандуму про співпрацю з канадською політехнікою SAIT, підписала Меморандум про співпрацю з Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, Меморандум про спільну діяльність у науковій та освітній сферах з КНУБА, Меморандум про співпрацю з АТ «Укргазвидобування» і кількома університетами задля вдосконалення нафтогазової освіти в Україні.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»