2024-01-15

Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Львівською національною галереєю мистецтв імені Бориса Возницького

Між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора, професора Володимира Онищенка та Львівською національною галереєю мистецтв імені Бориса Возницького в особі директора Тараса Возняка було підписано Меморандум про співпрацю. Угода відкриває нові можливості для студентів, аспірантів та викладачів як у навчальному процесі, так і науковій роботі, проходженні практики, стажуванні та реалізації спільних культурно-мистецьких проєктів.

Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Львівською національною галереєю мистецтв імені Бориса Возницького

Один із найбільших і найстаріших музеїв України – Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького і провідний класичний університет – Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» започаткували співпрацю. Як наголосив ректор політехніки, це неоціненно важливо для студентів і науково-педагогічних працівників спеціальностей 023 «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» і 022 «Дизайн», а також всього університету як культурно-патріотичного осередку, де популяризується українське мистецтво.

«Львівські вакації закарбовані новою історичною подією. Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» підписав Меморандум про співпрацю з найбільшим художнім музеєм України – Львівською національною галереєю мистецтв імені Бориса Возницького!

Один із найстаріших музеїв України протягом понад 100-річної історії декілька разів змінював свою назву, здобув статус національного, але незмінним залишалось його високе призначення: зберігати, популяризувати і навчати.

Я з великою радістю зустрівся з директором – паном Тарасом Возняком і ми поєднаємо унікальний потенціал музею, який має вражаючі колекції європейського мистецтва, ефективний менеджмент і промоцію, з науково-освітнім потенціалом Національного класичного університету «Полтавська політехніка».

Майже три десятиліття у нашому класичному університеті ведеться підготовка сучасних професійних художників, а понад століття у Миргородському фаховому коледжі імені Миколи Гоголя Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» навчають майстрів керамічного мистецтва.

Для студентів спеціальностей «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», «Дизайн», «Архітектура», «Будівництво» відкриваються нові можливості проходження практики у чудовому місті Львів!

Незабаром студенти та науково-педагогічні працівники Полтавської політехніки в рамках академічної мобільності відвідають Львівську національну галерею мистецтв імені Бориса Возницького!

Дякую пану Тарасу Возняку і пану Андрію Рибці за відкриття нових перспектив і започаткування співпраці!

Окрему насолоду отримав просто від перебування у неповторному палаці Потоцьких! Смакую шляхетний післясмак дотику до високого мистецтва!

У місті чудової архітектури, традицій і культури стартував новий формат єднання українського культурного середовища!», – повідомив ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

Установи зосередяться на налагодженні ефективної співпраці, спрямованої на надання студентам та науковцям нових знань, умінь, навичок, стимулюванні прикладних наукових досліджень, реалізації програм академічної мобільності, а також проведенні спільних мистецьких заходів і промоції українського мистецтва.

Нагадуємо, у Центрі сучасного мистецтва Полтавської політехніки призначений новий керівник – фахівець з Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького Андрій Рибка.

Раніше у Центрі сучасного мистецтва відкрилась виставка-перформанс художника і кобзаря Назара Божинського «ПозаЧасовість».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»