2022-11-21

Полтавська політехніка співпрацюватиме з Головним Управлінням ДСНС у Полтавській області

Між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» в особі ректора, професора Володимира Онищенка та Головним управлінням ДСНС України у Полтавській області в особі начальника Володимира Салогуба підписано Меморандум про науково-освітню співпрацю.

Полтавська політехніка співпрацюватиме з Головним Управлінням ДСНС у Полтавській області

Відповідно до підписаного Меморандуму між Національним університетом імені Юрія Кондратюка та Головним управлінням ДСНС України в Полтавській області продовжиться співпраця у сферах наукової, методичної, навчальної, інформаційної та іншої діяльності. Варто відзначити, що фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій провели для студентів, науково – педагогічних працівників та персоналу навчального закладу тренінги, заняття, спільні навчання з безпеки життєдіяльності, пожежної та техногенної безпеки.

«Уся країна живе в умовах надзвичайної ситуації, тож працівники університету та студенти всіх спеціальностей мають бути обізнаними із правилами пожежної безпеки, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту для власної безпеки та розвитку навичок швидко реагувати у разі виникнення непередбачуваних ситуацій.

Роботу у цьому напрямку ми ведемо давно — кожного навчального року спільно з представниками ГУ ДСНС України у Полтавській області неодноразово проводилися тренування з пожежної безпеки та евакуації для мешканців студмістечка університету. 

Були організовані спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту для співробітників університету, відбувалися роз’яснювальні зустрічі щодо дій з підозрілими предметами, вдосконалювалась безпекова інфраструктура тощо.

Щиро вдячний начальнику ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимиру Салогубу за нашу багаторічну плідну співпрацю!

Нині ми розширили нашу співпрацю і офіційно скріпили партнерство підписанням важливого документа — Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Полтавській області уклали двосторонній Меморандум про співробітництво. Безпека понад усе! Разом до Перемоги!» –наголосив ректор Полтавської політехніки, професор Володимир Онищенко.

Начальник Головного управління ДСНС України в Полтавській області Володимир Салогуб зазначив, що безпека учасників освітнього процесу повинна бути на першому місці, а тому офіційне закріплення намірів про співпрацю є надзвичайно важливим: «Спільними зусиллями, використовуючи сучасні методи продовжимо навчати актуальним правилам безпеки, проводити тренування з персоналом університету, аби у разі надзвичайної події мінімізувати наслідки».        

Раніше Полтавська політехніка підписала Меморандум про співпрацю з Полтавською обласною прокуратурою та Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»