2020-04-13

Полтавський коледж нафти і газу приєднався до ініціативи університету та виготовляє захисні маски

Фахівці Полтавського коледжу нафти і газу підтримали ініціативу університету – минулого тижня почали виготовляти на 3D принтері захисні маски.

Полтавський коледж нафти і газу приєднався до ініціативи університету та виготовляє захисні маски

На період карантину Полтавський коледж нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», як і всі заклади освіти, функціонує у дистанційному режимі. Враховуючи особливі умови сьогодення, співробітники коледжу виявили бажання зробити свій внесок у благодійну ініціативу і підтримали рішення університету у виготовленні захисних масок за розробкою науковців кафедри архітектури будівель та містобудування.

«З радістю підтримали чудову ініціативу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» і почали друк захисних екранів на 3D принтері в Полтавському коледжі нафти і газу. Дякуємо колегам з університету за те, що поділилися з нами своєю розробкою», – говорить директор Полтавського коледжу нафти і газу Любов Шумська.

Авторський вдосконалений дизайн екран-маски розробили співробітники кафедри архітектури будівель та містобудування Національного університету імені Юрія Кондратюка – старший викладач Андрій Конюк та доцент Костянтин Трегубов. Багатошарова захисна маска піддається дезінфекції.

У виробничому процесі беруть участь заступник директора Полтавського коледжу нафти і газу Іван Бадула, завідувач механічного відділення Сергій Кузьменко, голова циклової комісії механічних дисциплін Сергій Нос. Друк моделей відбувається на 3D принтері, який у цьому навчальному році коледжу подарувала компанія «Факторіал К».

Медіацентр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»