2022-02-10

Полтавську політехніку відвідав ректор Черкаського державного технологічного університету

9 лютого до Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з робочим візитом прибув ректор Черкаського державного технологічного університету, професор Олег Григор.

Полтавську політехніку відвідав ректор Черкаського державного технологічного університету

У рамках договору про співробітництво в освітній та науковій сферах та організацію програми мобільності здобувачів вищої освіти Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з офіційним візитом відвідав ректор Черкаського державного технологічного університету, професор Олег Григор.

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко обговорив стан реалізації договору, можливості для науковців і студентів, а також перспективи програм  академічної мобільності здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників у межах спільних програм обміну, вітчизняних та міжнародних програм і проєктів.

«Важко переоцінити важливість співпраці університетів Центральної України, тим паче що Полтава і Черкаси історично були осередками української культури. Продовжуємо наповнювати наш договір конкретними справами. Окрім можливостей дистанційної освіти, хотілось би дочекатись поліпшення ситуації із коронавірусом і втілити модуль програми академічної мобільності з подорожами для студентів. Також плануємо провести спільні наукові конференції, спецкурси для аспірантів і курси підвищення кваліфікації та стажування науково-педагогічних працівників з метою їх професійного розвитку відповідно до державної політики у галузі освіти та забезпечення якості освіти. Дякую колегам за співпрацю і високо ціную нашу дружбу!», – зазначив ректор Володимир Онищенко.

Ректор ЧДТУ Олег Григор вручив ректору Полтавської політехніки Володимиру Онищенку Подяку ЧДТУ за багаторічну партнерську співпрацю з Черкаським державним технологічним університетом, вагомий особистий внесок у розвиток сучасної державної політики в освітянській галузі.

«Перебуваючи з робочою поїздкою в Полтавській  політехніці  приємно вражений від колективу університету з його розвитком в освітній галузі, передовими технологіями  в освітніх та наукових процесах. Студентам бажаю великого майбутнього у розвитку і стабільності нашої держави», – прокоментував ректор Черкаського державного технологічного університету, професор Олег Григор. Він також відзначив діяльність наукових шкіл Полтавської політехніки і високий професіоналізм науковців. Прикметно, що науковці, які захищались у Полтавській політехніці, продовжують наукову діяльність і працюють у ЧДТУ, зокрема на факультеті економіки та управління.

Очільник університету-партнера ознайомився з особливостями організації освітнього процесу та  науковою діяльністю Полтавської політехніки, оглянув інноваційні освітні локації, навчально-наукові лабораторії, мовні центри та спортивні локації університету.

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»