2022-04-18

Представники МОН України зустрілись з директором Європейської організації публічного права

15 квітня відбулася зустріч генерального директора директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик МОН Олександра Пижова з директором Європейської організації публічного права, професором Спиридоном Флогаітісом. Учасники зустрічі обговорили особливості проведення юридичної реформи та методи і технології викладання.

Представники МОН України зустрілись з директором Європейської організації публічного права

 15 квітня відбулася зустріч генерального директора директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик МОН Олександра Пижова з директором Європейської організації публічного права, професором Спиридоном Флогаітісом.  Під час зустрічі  фахівці  обговорили декілька важливих питань: 

  • проведення комплексної реформи юридичної освіти в України; 
  • вдосконалення методів і технологій викладання; 
  • вдосконалення проведення досліджень у сфері права з урахуванням принципів і стандартів Європейського Союзу.

«Домовилися з паном Флогаітісом про організацію конкретних освітніх проєктів та ініціатив для українських закладів вищої юридичної освіти. Опрацьовуємо питання щодо організації програм подвійного дипломування та мережевої підготовки правничими школами України й Школою права та управління Європейської організації публічного права», – повідомив Олександр Пижов.

Учасники обмінялися думками щодо організації наукового дослідження «Правова система України в умовах дії правового режиму воєнного стану» та підтримки цього дослідження з боку Європейської організації публічного права.

Олександр Пижов також розповів про створення Комісії з питань юридичної освіти та обізнаності, яка об'єднає ініціативних, прогресивних і цілеспрямованих викладачів, вчителів і юристів-науковців.

Раніше НАДС проводило опитування щодо навчання державних службовців і посадових осіб в умовах воєнного стану,  уряд денонсував угоди у галузі освіти та науки з Республікою Білорусь, а  МОН України звернулось із закликом позбавити російських і білоруських вчених доступу до наукової інформації.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»