2024-05-10

Представники політехніки взяли участь у науковій конференції на базі Білостоцького технологічного університету

Кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Полтавської політехніки Аліна Глушко та студент-другокурсник спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування Олександр Токар взяли участь у ІІІ Міждисциплінарній студентській науковій конференції «Статистика в повсякденному житті», що відбулася на базі Білостоцького технологічного університету.

Представники політехніки взяли участь у науковій конференції на базі Білостоцького технологічного університету

10 травня 2024 року на базі Білостоцького технологічного університету відбулася ІІІ Міждисциплінарна студентська наукова конференція «Статистика в повсякденному житті». Масштабний міжнародний івент відбувався у змішаному форматі та був спрямований на створення можливостей для презентації наукових досягнень, результатів досліджень та обмін досвідом у використанні статистичних інструментів.

Кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, банківського бізнесу та оподаткування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Аліна Глушко та студент другого курсу курсу спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Олександр Токар активно долучилися до проведеного науково-освітнього заходу, закцентувавши увагу присутніх на потужній використовуваній у освітньому процесі матеріально-технічній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

У презентації спікери навели порівняльну характеристику програм, які використовуються науковцями та студентами Національного університету «Полтавська політехніка» у процесі статистичних досліджень та під час освітнього процесу, зокрема під час вивчення дисципліни «Статистика».

Представники Полтавської політехніки презентували інструментарій XLSTAT, MiniTab, Wizard для проведення статичних досліджень у різних сферах та навели приклади їхнього застосування.

Зокрема, доповідачі закцентували увагу на ключових відмінностях програм XLSTAT, MiniTab та Wizard, виявлених у процесі дослідження. За їхніми словами, опис програм, що наразі використовуються у освітньому процесі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», допоможе зацікавленим особам зробити вибір щодо їхнього використання у власній роботі.

Учасники ІІІ Міждисциплінарної студентської наукової конференції «Статистика в повсякденному житті» висловлюють слова щирої вдячності Білостоцькому технологічному університету за підтримку та плідне науково-освітнє партнерство.

Нещодавно науковиця політехніки завершила міжнародне стажування на базі Південночеського університету, а ще одна науковиця вдосконалила навички управління фінансами, пройшовши навчання від компанії TG Consulting.

Нагадаємо, раніше політехніка отримала відзнаку Національного банку України за активну участь у Всесвітньому тижні грошей.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»