2024-10-28

Представники Студентського відділення Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) відвідали з освітнім візитом низку виробничих об'єктів ПАТ «Укрнафта»

У рамках Меморандуму про співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та ПАТ «Укрнафта» студенти ННІ нафти і газу-члени Студентського відділення Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) Полтавської політехніки відвідали з освітнім візитом низку виробничих об'єктів компанії-партнерки.

Представники Студентського відділення Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) відвідали з освітнім візитом низку виробничих об'єктів ПАТ «Укрнафта»

Полтавська політехніка продовжує посилювати науково- освітню співпрацю з провідними нафтогазовидобувними компаніями – відповідно до Меморандуму про співробітництво між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та ПАТ «Укрнафта» та за всебічної підтримки ректора Полтавської політехніки, професора Володимира Онищенка студенти Навчально-наукового інституту нафти і газу Полтавської політехніки - члени Студентського відділення Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) університету взяли участь у навчальній екскурсії на виробничих об'єктах ПАТ «Укрнафта».

Студенти-нафтовики відвідали Полтавський навчально-курсовий комбінат ПАТ «Укрнафта», де представники компанії розповіли про історію та масштаби діяльності провідного нафтовидобувного підприємства України. Майбутні професіонали нафтогазової сфери ознайомились з масштабами діяльності підприємства, обсягами видобутку вуглеводнів та роботою фонду свердловин компанії та її вагомим внеском у забезпечення діяльності енергетичної галузі України.

Найбільшу увагу під час навчальної екскурсії приділили візиту до виробничого нафтогазового цеху ПАТ «Укрнафта». На виробничому майданчику студентам Полтавської політехніки продемонстрували повний цикл підготовки вуглеводневої продукції – від процесу первинного розділення газу та рідини у сепараторах до подальших етапів остаточного відділення води від вуглеводневого флюїду. Цілеспрямовану, професійно вмотивовану студентську молодь Полтавської політехніки також ознайомили з особливостями технології підтримання пластового тиску та стабільного рівня видобутку.

Кульмінацією екскурсії став візит на польові свердловини, де студенти побачили в роботі фонтанну арматуру та штангову свердловинну насосну установку. Це дало можливість не тільки побачити процес механізованого нафтовидобутку в дії, але й оцінити потужність обладнання, яке забезпечує стабільну роботу реальних свердловин.

Дана освітня екскурсія стала для студентів важливим практичним досвідом, дозволивши майбутнім професіоналам глибше зрозуміти технології, які вони вивчають в університеті під час лекційних та лабораторних занять, і побачити їхнє реальне застосування.

ПАТ «Укрнафта» надала майбутнім інженерам чудову можливість ознайомитися з сучасними методами нафтовидобутку та важливістю кожного етапу виробництва. За словами партнерів, співпраця з освітніми закладами – це важливий стратегічний крок для підтримки високого рівня практичної підготовки молодих фахівців нафтогазової сфери.

Науково-педагогічні працівники та студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» висловлюють вдячність працівникам компанії ПАТ «Укрнафта» за важливий практичний досвід, який допоможе студентам нафтогазових спеціальностей на шляху до професійного становлення.

Нещодавно студентка ННІ нафти і газу взяла участь в щорічній науковій конференції та виставці ATCE у Сполучених Штатах Америки.

Раніше Полтавську політехніку з робочим візитом відвідала делегація ПАТ «Укрнафта».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»