2024-10-15

Студентка ННІ нафти і газу взяла участь в щорічній науковій конференції та виставці ATCE у Сполучених Штатах Америки

Студентка Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анастасія Молодча відвідала щорічну технічну конференцію та виставку ATCE, яка проходила з 23 по 25 вересня 2024 року в Новому Орлеані, США.

Студентка ННІ нафти і газу взяла участь в щорічній науковій конференції та виставці ATCE у Сполучених Штатах Америки

Студентка  ІV  курсу Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анастасія Молодча відвідала щорічну технічну конференцію та виставку ATCE, яка проходила з 23 по 25 вересня 2024 року в Новому Орлеані, США.

Під час конференції студентка достойно представила Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та студентське відділення SPE (National University «Yuri Kondratyuk Poltava Polytechnic» SPE Student Chapter), що успішно функціонує на базі Полтавської політехніки.

Захід проходив у великому виставковому залі, де компанії демонстрували безліч новітніх технологій та інновацій. Окрім виставки, відбувалися численні технічні сесії за участю професіоналів галузі, змагання серед студентських наукових робіт та секцій.

Виступи спікерів були присвячені використанню та зберіганню вуглецю (CCUS), інноваційній парадигмі в сфері енергетики та нафтогазової інженерії, продуктивності свердловин в неглибоких пластах, покращення в автоматизації та цифровій технології буріння, геотермальній енергії, впровадженню штучного інтелекту  та аналізу управління об’єктами і активами.

Анастасія Молодча мала змогу поспілкуватися з видатними представниками SPE International, зокрема з обраним президентом SPE на 2025 рік - Olivier Houze, регіональним директором SPE Європи П'єром Еммануелем д'Юаром, якого нещодавно вітали у Полтавській політехніці. 

Також  студентка обмінялася досвідом зі студентами інших відділень SPE з усього світу та зустріла багатьох міжнародних експертів. Під час екскурсії кампусом у Х'юстоні Анастасія зустрілася з професорами Університету Texas A&M Томом Бласінгеймом та Інскандером Діяшевим.

Крім того, учасниця міжнародного івенту відвідала головний офіс компанії ExxonMobil та консульство України в Х'юстоні, де подякувала представникам за підтримку України та наголосила на важливості подальшої допомоги українським студентам, які зараз стикаються з численними викликами під час навчання.

«Ця конференція стала важливим кроком на шляху до професійного зростання та зміцнення міжнародних зв'язків. Неймовірно вдячна університету та ректору, професору  Володимиру Онищенку за можливість відвідати подію такого рівня. Також хочу висловити велику подяку SPE Central Ukraine Section та її голові Юрію Морозу за підтримку, і особливо Ірині Петровській-Марчіано, яка була керівником цього проєкту та підтримувала нас під час всього візиту», — поділилася Анастасія Молодча.

Нагадаємо, Полтавська політехніка розвиває міжнародне співробітництво з Європейським відділенням SPE, а студентське відділення SPE Полтавської політехніки отримало відзнаку Європейської регіональної дирекції Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) «Краще студентське відділення в Європі».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»