2024-07-30

Студентське відділення SPE Полтавської політехніки отримало відзнаку Європейської регіональної дирекції Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) «Краще студентське відділення в Європі»

Студентське відділення SPE Полтавської політехніки отримало відзнаку Європейської регіональної дирекції Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) «Краще студентське відділення в Європі» в номінації «TECHNICAL DISSEMINATION».

Студентське відділення SPE Полтавської політехніки отримало відзнаку Європейської регіональної дирекції Спілки інженерів-нафтовиків (SPE) «Краще студентське відділення в Європі»

Спілка інженерів-нафтовиків (Society of Petroleum Engineers, SPE) – найбільше в світі некомерційне професійне об'єднання, створене з метою пошуку, узагальнення, поширення, обміну технічної інформації, професійних знань щодо розвідки нафтогазових родовищ, їхньої розробки, використання енергетичних ресурсів та пов'язаних з ними технологій для суспільної користі, а також надання можливостей зацікавленим фахівцям для підвищення їхньої технічної та професійної компетентності, побудови успішної кар’єри в галузі.

Студентське Відділення SPE Полтавської політехніки, яке очолює аспірант спеціальності 185 Нафтогазова інженерія та технології Андрій Бучинський, є найбільшим в Україні осередком вмотивованих молодих фахівців нафтогазової галузі та бере активну участь в організації та проведенні профільних заходів серед студентів нафтогазовидобувних спеціальностей провідних українських університетів та серед досвідчених професіоналів енергетичної галузі.

Всебічну підтримку у сфері навчання та формування потужного професійного потенціалу майбутніх професіоналів нафтогазового комплексу забезпечує ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко, який у співпраці з провідними нафтогазовидобувними і сервісними компаніями дбає про модернізацію та відповідність матеріально-технічної бази університету найвищим європейським стандартам, залучення провідних фахівців енергетичної галузі до освітнього процесу, проведення відкритих лекцій, воркшопів тощо.

За сприяння очільника Полтавської політехніки викладачі та студенти нафтогазових спеціальностей проходять стажування і практику на базі компаній-партнерів, а ініціативність та наполегливість у діяльності членів Відділення SPE Полтавської політехніки систематично відзначається Подяками ректора. Така потужна взаємодія є прикладом синергії, яка супроводжує інноваційну діяльність усієї команди Полтавської політехніки.

За результативну діяльність Студентське відділення SPE Полтавської політехніки отримало відзнаку Європейської регіональної дирекції Спілки інженерів - нафтовиків (SPE) «Краще студентське відділення в Європі» у номінації «TECHNICAL DISSEMINATION».

За минулий рік Студентське відділення SPE Полтавської політехніки за підтримки керівництва університету, та сприянні провідних нафтогазовидобувних та енергетичних підприємств України провело у Полтаві масштабні студентські симпозіуми, професійні воркшопи та нетворкінги, – зокрема, під час X Міжнародного нафтогазового форуму у вересні 2023 року та Першого міжнародного зеленого нафтогазового форуму в березні 2024 року.

Широке представництво учасників заходів - до участі долучилися представники Київського, Харківського, Дніпровського, Івано-Франківського студентських осередків SPE, – свідчить про визнання та авторитет Полтавського студентського відділення SPE.

Також за сприяння Студентського відділення SPE Полтавської політехніки проведено декілька професійних семінарів з технічними презентаціями авторитетних фахівців нафтогазової галузі – представників компаній Geosynthesis Engineering UGV та Weatherford. 

У співпраці з Центрально- Українською секцією SPE(SPE Central Ukraine, керівник – Юрій Мороз) за участю фахівців Департаменту аналізу та моделювання родовищ АТ «Укргазвидобування» (керівник – В’ячеслав Філатов) у Полтавській політехніці запроваджено навчальний курс з моделювання родовищ нафти та газу з використанням сучасних програмних комплексів Petrel, Eclipse, Techlog. Нагадаємо, нещодавно на базі політехніки відбулася нетворкінг-зустріч SPE, присвячена снаббінговим технологіям.

Популярною локацією серед членів Студентського відділення SPE Полтавської політехніки став буровий комплекс університету, обладнаний буровою установкою KREMCO K-750, у спорудженні якого безпосередню участь взяла більшість членів Студентського осередку SPE.

Побудуйте успішне професійне майбутнє разом з університетом європейського рівня - Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»!

Нещодавно Полтавську політехніку з робочим візитом відвідала делегація ПАТ «Укрнафта».

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»