2024-01-15

Представництво Європейського Союзу в Україні оголошує набір студентів та аспірантів для участі в онлайн-школі EU Study Days-2024

Представництво Європейського Союзу в Україні запрошує студентів та аспірантів взяти участь в онлайн – школі EU Study Days. Проєкт надає можливість дізнатися більше про відносини між ЄС та Україною від ключових європейських та українських експертів, по успішному завершенню навчання учасники отримають відповідний сертифікат. Дедлайн подання заявок – 11 лютого 2024 року.

Представництво Європейського Союзу в Україні оголошує набір студентів та аспірантів для участі в онлайн-школі EU Study Days-2024

EU Study Days є проєктом Представництва Європейського Союзу в Україні, який надає можливість студентам та аспірантам українських університетів дізнатися більше про Європейський Союз та відносини між ЄС та Україною від ключових європейських та українських експертів. Крім того, проєкт сприяє розвитку мережі української молоді для комунікації, обміну досвідом, співпраці і впровадження спільних ініціатив.

Проєкт виконується  громадською організацією «Молодіжна альтернатива», Львівським національним університетом імені Івана Франка та Харківським національним економічним університетом імені Семена Кузнеця.

Дедлайн подання  заявок: 23:00, 11 лютого 2024 року.

Навчання триватиме з 19 лютого по 08 квітня 2024 року.

Навчальна програма онлайн-школи включатиме вивчення: історії ЄС, основних інституції та цінностей ЄС; викликів та досягнень європейської інтеграції України; політик ЄС – Європейський зелений курс, Єдиний цифровий ринок, європейські політики у сфері міграції та управління кордонами, захисту цифрових прав, подолання інформаційних пасток, боротьби з дезінформацією, фейками, маніпуляціями тощо.

Провідні європейські та українські експерти, дипломати розповідатимуть про взаємовідносини Україна-ЄС, основні принципи вступу до ЄС, підтримку України Європейським Союзом (військову, гуманітарну, економічну, фінансову тощо), пріоритети допомоги ЄС у відбудові післявоєнної України, ознайомлять з програмами та проєктами ЄС в Україні.

Учасники також опанують навички, які потрібні, щоб побудувати успішну кар'єру, ознайомляться з освітніми та культурними програмами та багатьма іншими можливостями для молоді у ЄС.

У межах програми заплановано проведення 10 онлайн  - модулів. 

Кожен модуль включатиме:

  • лекції від дипломатів або експертів Представництва ЄС в Україні, провідних європейських або українських експертів, викладачів;
  •  вебінари, відкриті дискусії, творчі майстерні, дебати, ігри для вирішення практичних завдань;
  • онлайн-тест.

Онлайн-навчання буде відбуватися з 19 лютого по 8 квітня 2024 року.

Участь у програмі передбачає видачу сертифікатів.

Для отримання сертифікату про успішне проходження курсу учасники мають повністю завершити проходження 10 (десяти) онлайн - модулів. Сертифікат буде містити кількість кредитів ЄКТС (3 кредити) та інформацію про кількість годин і перелік модулів. Отриманий сертифікат може бути повністю або частково використаний  в межах відповідних дисциплін (в рамках неформальної освіти).

Активна співпраця з іншими учасниками та викладачами, тренерами є запорукою успішного проходження курсу та виходу в фінал! Найкращі 20 учасників, які повністю виконали програму навчання за онлайн  - модулями, будуть запрошені взяти участь у Офлайн -  школі EU Study Days.

Орієнтовні дати проведення Офлайн школи: 25-29 квітня 2024 року.

Хто може стати учасником EU Study Days для студентів та аспірантів

Студенти та аспіранти закладів вищої освіти України з таких спеціальностей, як міжнародні відносини, міжнародне та європейське право, європейські студії, міжнародна економіка та торгівля, фінанси, бізнес, політологія, право, філософія, історія, соціологія, культурологія, журналістика, а також інших економічних або технічних спеціальностей, які цікавляться європейською інтеграцією та бажають розширити  власний  світогляд.

Заявки на участь у конкурсному відбору приймаються від осіб віком від 18 до 25 років, які:

- є студентами магістратури, або останнього курсу бакалаврату українських закладів вищої освіти  денної форми навчання;

- є аспірантами будь-якої форми навчання.

До участі у відборі допускаються лише особи, які не брали участі у програмах EU Study Days попередніх років.

Конкурсний відбір проходитиме у два  етапи:

  • відбір за заявкою, зокрема враховуються вичерпність та стиль відповідей;
  •  онлайн-тестування на платформі EU Study Days, посилання буде надіслано після проходження першого туру.

Участь у програмі повністю фінансується Представництвом ЄС в Україні.

Робочими мовами EU Study Days є українська та англійська. Мінімальний необхідний рівень володіння англійською мовою – В2/С1. Організатори на етапі відбору можуть провести співбесіду для перевірки цього рівня, а також залишають за собою право на будь-якому етапі не допускати до участі в програмі осіб, які виявляють недостатній рівень володіння англійською мовою.  

Для участі потрібно: 

  • заповнити заявку;
  • у разі успішного проходження конкурсу за заявками - пройти онлайн-тестування на платформі EU Study Days. 

Детальнішу інформацію можна знайти на  сторінці проєкту.

Нагадаємо,  студентську молодь політехніки запрошують подавати заявки на участь у грантовій програмі у Польщі,  Відземський університет прикладних наук пропонує дослідницькі стипендії для аспірантів в галузі економіки та туризму, а Ганноверський університет імені Лейбніца запрошує взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ у весняному семестрі 2024 року.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»