2024-01-12

Ганноверський університет імені Лейбніца запрошує взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ у весняному семестрі 2024 року

Ганноверський університет імені Фрідріха Лейбніца запрошує 2 студенток факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у весняному семестрі 2023/2024 навчального року. Дедлайн прийому заявок – 15 лютого 2024 року.

Ганноверський університет імені Лейбніца запрошує  взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ у весняному  семестрі  2024 року

Партнер Полтавської політехніки – Ганноверський університет імені Фрідріха Лейбніца – Leibniz Universität Hannover (Німеччина) запрошує 2 студенток факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»  взяти участь у програмі кредитної академічної мобільності Erasmus+ KA171 у весняному  семестрі 2023/2024 навчального року.

Мова навчання – англійська, німецька (рівень B2/C1).

Для кого:

  • для студенток факультету філології, психології та педагогіки, спеціальностей 014 Середня освіта (1 місце) та 035 Філологія  (1 місце).

Студентки, які бажають взяти участь у програмі  та відповідають нижче викладеним вимогам, можуть подавати заявки на участь у конкурсі до відділу міжнародних зв’язків Полтавської політехніки.

Дедлайн подачі заявок – 15 лютого 2024 року.

 Інформація для студентів:

Faculty of Humanities English Studies as Subject in the Interdisciplinary Bachelor’s Degree Programme – за посиланням доступна детальна інформація про зміст курсів та очікувані результати навчання.

Перш ніж подавати заявку до відділу міжнародних зв’язків рекомендується проконсультуватись із викладачами кафедри загального мовознавства та іноземних мов (для студентів спеціальності 014  Середня освіта ) та кафедри германської філології та перекладу (для студентів спеціальності 035 Філологія ) стосовно відповідності програм, запропонованих Ганноверським університетом імені Фрідріха Лейбніца, освітній програмі, за якою навчається студентка.

Учасниці програми мобільності упродовж  6 місяців отримуватимуть стипендію у розмірі 800 EUR. Приймаюча сторона (Ганноверський університет імені Фрідріха Лейбніца) забезпечить поселення в гуртожиток за наявності вільних місць.

Брати участь у програмі обміну можуть лише студенти/студентки, які мають діючий (як мінімум по жовтень 2024 року) закордонний паспорт, високі показники академічної успішності і які володіють англійською, німецькою  мовою на рівні B2/C1.

До участі у конкурсу допускаються як студентки, що знаходяться в Україні, так і ті студентки, що наразі перебувають за кордоном.

За вимогами програми Erasmus+ та згідно угоди між університетами, при відборі кандидаток, за умови однакових показників академічної успішності та рівня знань англійської, німецької мов, перевага надаватиметься студенткам із малозабезпечених сімей; студенткам, які мають малих дітей; студенткам з обмеженими фізичними можливостями; студенткам, які були всиновлені; студенткам із хронічними хворобами чи іншими особливими потребами, пов’язаними із здоров’ям.

При відборі кандидаток також враховуватимуться будь-які соціальні, волонтерські, освітні, наукові ініціативи, програми, проєкти, у яких брав/брала участь кандидат/кандидатка.

Страхування: усі відібрані студентки-учасниці програми обміну зобов’язані самостійно купити медичне страхування на весь період навчання у Німеччині. Кошти, витрачені на страхування, не відшкодовуються жодним із університетів.

Орієнтаційний тиждень для студентів-іноземців зазвичай починається за тиждень до початку семестру з метою допомогти студентам познайомитися з кампусом та містом, а також системою навчання, матеріально-технічною базою та електронною системою університету. Усім студентам, які беруть участь у академічних програмах обміну, наполегливо рекомендується взяти участь у орієнтаційному тижні.

Кандидатки, які прагнуть взяти участь у програмі, повинні успішно скласти тест та пройти співбесіду з англійської та німецької мов. Крім цього, їм потрібно підготувати пакет документів, який необхідно буде включити до аплікаційної заявки (виписка про успішність, мотиваційний лист, CV, сертифікат про підтвердження рівня знань англійської, німецької мов (якщо є), копія ID-картки (українського паспорту), копія закордонного паспорту).

Виписка про успішність (transcript of records), мотиваційний лист (motivation letter), автобіографія (CV), сертифікат про підтвердження рівня знань англійської мови (a certificate proving their level of English) подаються англійською мовою.

За  детальнішою інформацією звертатись до відділу міжнародних зв’язків (каб.320-Ф, interoffice@nupp.edu.ua), або до координаторки  міжнародної діяльності університету – к.філол.н., доцентки  кафедри германської філології та перекладу Павельєвої Анни Костянтинівни (ауд.310-ц, email: kunsite.zi@gmail.com, телефон: +3-8-(095)-91-08-192), або до координаторки програми – к.пед.н., доцентки кафедри загального мовознавства та іноземних мов Таловирі Галини Михайлівни (ауд.319-ц, email: halyna.talovyria@gmail.com, телефон: +3-8-(066)-93-03-250).

Нагадаємо, німецька служба академічних обмінів DAAD пропонує дослідницькі гранти для магістрантів та науковців українських університетів.

Раніше  Полтавська політехніка співпрацюватиме з Варшавською політехнікою і компанією Siemens у новому технологічному проєкті, науковиця-філолог забезпечила переклад ексклюзивного інтервʼю з бійцем Французького іноземного легіону, який воює за Україну, а ще одна  науковиця політехніки розробила навчально-методичний посібник для викладачів іноземної мови.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»