2024-01-08

Німецька служба академічних обмінів DAAD пропонує дослідницькі гранти для магістрантів та науковців українських університетів

Німецька служба академічних обмінів DAAD пропонує українським магістрантам та дослідникам гранти, які дозволять пів року працювати над дослідженням в Німеччині. Дедлайн прийому заявок на участь у грантовій програмі - 29 лютого 2024 року.

Німецька служба академічних обмінів DAAD пропонує дослідницькі гранти для магістрантів та науковців українських університетів

Узяти участь у програмі можуть студенти магістратури, аспірантури, дослідники, науково – педагогічні працівники, професори закладів вищої освіти, які мають українське громадянство або посвідку, видану до 24 лютого 2022 року і здобувають або мають науковий ступінь.

Кандидати на участь у грантовій програмі мають офіційно навчатись або бути працевлаштованими в українському закладі вищої освіти, мати дослідницький проєкт, який стосується будь-якої спеціальності, крім медицини, ветеринарії або стоматології, та мати сертифікат на підтвердження рівня володіння іноземною мовою.

Учасники грантової програми отримають щомісячну стипендію: 934 євро для студентів магістратури, 1300 євро для докторантів, 2000 євро для постдокторантів, 2150 євро для вчених з докторським ступенем і викладачів закладів вищої освіти та 2300 євро для професорів.

Також учасники програми отримають відшкодування витрат на дорогу до Німеччини й назад, медичне страхування та додаткові виплати у разі наявності інвалідності або хронічних захворювань.

Дедлайн прийому заявок на участь у грантовій програмі - 29 лютого 2024 року.

Детальнішу інформацію можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, Рада молодих вчених при МОН України затвердила нове Положення про щорічний конкурс «Молодий вчений року».

Нещодавно три проєкти молодих вчених політехніки пройшли конкурсний відбір та отримають державне фінансування у 2024 році, науковиця політехніки стала співавторкою підручника для майбутніх маркетологів, а науковиця – філолог розробила навчально-методичний посібник для викладачів іноземної мови.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»