2023-01-26

Президент України призначив професору політехніки державну стипендію

Президент України призначив дворічну державну стипендію для видатних діячів культури і мистецтва заслуженому архітектору України, лауреату Державної премії України в галузі архітектури, доктору архітектури, завідувачу кафедри містобудування та архітектури ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», в.о. проректора з наукової та міжнародної роботи, професору Вадиму Вадімову.

Президент України призначив професору політехніки державну стипендію

Президент України Володимир Зеленський своїм Указом №853/2022 призначив довічні та дворічні державні стипендії 81 видатному діячу культури і мистецтва.

Заслужений архітектор України, лауреат Державної премії України в галузі архітектури, член правління Полтавської обласної організації Національної Спілки архітекторів України, доктор архітектури, завідувач кафедри містобудування та архітектури ННІ архітектури, будівництва та землеустрою Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», в.о. проректора з наукової та міжнародної роботи, професор Вадим Вадімов став стипендіатом дворічної державної стипендії.

«Колектив Полтавської політехніки – це спільнота авторитетних вчених і професіоналів, які роблять чималий внесок у розвиток української освіти, науки і культури. Дуже приємно, коли досягнення наших колег здобувають визнання на найвищому рівні.

Державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров'я, фізичної культури і спорту та інформаційної  сфери, які призначає Президент України, засвідчують видатні особисті досягнення стипендіатів. Безумовно, шановний Вадим Митрофанович має чимало досягнень як видатний професіонал дуже творчого фаху. Як автор багатьох містобудівних та архітектурних проєктів, колишній головний архітектор Полтави він неодноразово довів, що архітектор – це професія, у якій людина може змінювати майбутнє.

Для навчання студентів надзвичайно важливі такі успішні викладачі-практики, які діляться своїми професійними секретами і вдосконалюють освітні програми відповідно до актуальних вимог професії. Я щиро дякую за те, що з 1985 року і нині присвячуєте себе навчанню молодих фахівців і вихованню нових поколінь успішних випускників-архітекторів Полтавської політехніки. Вітаю з таким особливим державним визнанням і бажаю ще довгих років плідної роботи на благо української освіти і культури!» – привітав ректор, професор Володимир Онищенко.

Нагадаємо, троє науковців Полтавської політехніки отримують довічні стипендії Кабінету Міністрів України за видатні заслуги у сфері вищої освіти.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»