2021-03-31

Призерка конкурсу нафтогазових ідей і викладачі ННІ нафти і газу пройшли практичні тренінги від Schlumberger

Призерка конкурсу ідей на Навчальній платформі «IPL», викладачка кафедри нафтогазової інженерії та технологій Полтавської політехніки Тетяна Нестеренко разом з колегами пройшла практичні тренінги по використанню програми PIPESIM від компанії Schlumberger. Науковці опановували навички роботи з інноваційним обладнанням та планують розробку новітніх навчальних програм.

Призерка конкурсу нафтогазових ідей і викладачі ННІ нафти і газу пройшли практичні тренінги від Schlumberger

Науково-педагогічні працівники Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – кандидат технічних наук, доцент кафедри нафтогазової інженерії та технологій Тетяна Нестеренко, кандидат технічних наук, доцент кафедри нафтогазової інженерії та технологій Ірина Ларцева і старший викладач кафедри нафтогазової інженерії та технологій Олександр Мельніков пройшли практичні тренінги з використання програми PIPESIM від компанії Schlumberger.

Влітку 2020 року освітньо-професійна платформа Independent Petroleum Leaders (IPL) оголосила конкурс ідей за напрямками midstream – technological diagram, flow assurance, surface facilities за підтримки Укргазвидобування та Schlumberger. Ідея викладачки кафедри нафтогазової інженерії та технологій Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяни Нестеренко сподобалася представникам Укргазвидобування та Schlumberger. Науковиця презентувала дослідження на тему «Підготовка природного газу з використанням абсорбційних холодильних машин, що працюють за принципом сонячного охолодження». Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» потрапив до трійки призерів конкурсу на освітньо-професійній платформі «IPL», переможців конкурсу отримали чудову можливість безкоштовного підвищення кваліфікації з використання програмного забезпечення від компанії Schlumberger.

За словами Тетяни Нестеренко, переможниці престижного нафтогазового конкурсу, участь у тренінгах, майстер-класах та вебсемінарах за участю професіоналів нафтогазової сфери – це ще один крок до професійного вдосконалення та здобуття нових практичних навичок по роботі зі студентами: «Під час навчання відвідали практичні тренінги та воркшопи, які проводив фахівець компанії Schlumberger Michael Ojukwu, виконували практичні завданні в синхронному режимі разом з тренером та навчилися вирішувати задачі, пов’язані з симуляцією роботи нафтових і газових свердловин, проєктуванням трубопроводів при морському видобутку вуглеводнів та проєктуванням систем збору і підготовки нафти та газу.

Слова вдячності адресую провідним нафтогазовим компаніям – «Укргазвидобування» та Schlumberger за отриману можливість підвищити свою професійну кваліфікацію та особисто Михайлу Братаху з компанії «Укргазвидобування» за організацію конкурсу на Навчальній платформі «IPL», яка 23 березня цього року відсвяткувала свій перший ювілей в інформаційно-навчальному просторі України».

По завершенню тренінгів та воркшопів викладачі провідних українських закладів вищої освіти отримали сертифікати про підвищення кваліфікації від компанії Schlumberger. Отримані навички вже почали застосовувати при викладанні дисциплін «Техніка та технологія видобутку газу і нафти», «Закінчення свердловин» та «Проектування систем збору і підготовки вуглеводнів». На базі отриманих знань науковці планують розробити нові навчальні програми, що будуть включені до каталогів вибіркових дисциплін університету.

Варто відзначити, що студенти та випускники Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» також здобували перемоги у конкурсі креативних ідей та інноваційних рішень для нафтогазової галузі України від освітньо-професійної платформи Independent Petroleum Leaders (IPL).

Постійне оновлення та модернізація матеріально-технічної бази Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» слугує потужним позитивним стимулом для розвитку науково-освітнього та професійного потенціалу науковців і студентів. Навички роботи з інноваційним програмним забезпеченням, встановленим у лабораторії 3D-моделювання та 3D-проєктування в нафтогазовій галузі Навчально-наукового інституту нафти і газу, неодмінно знадобляться фахівцям у професійній діяльності. Симулятор PIPESIM призначений для моделювання багатофазного потоку і може вирішувати питання пов'язані зі збиранням, транспортуванням і підготовкою вуглеводнів та оптимізацією видобутку.

Медіа–центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»