2022-06-16

Професорка політехніки нагороджена дипломом лауреата Премії імені В.І. Вернадського

У Полтавському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені Михайла Остроградського відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів Премії Полтавської обласної ради імені В.І.Вернадського. Науковиця Полтавської політехніки – доктор філологічних наук, професор кафедри германської філології та перекладу Тетяна Кушнірова здобула перемогу у номінації «Науково-педагогічна діяльність вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації».

Професорка політехніки нагороджена дипломом лауреата Премії імені В.І. Вернадського

Ще у лютому журі визначило цьогорічних лауреатів, серед яких була обрана доктор філологічних наук, професор кафедри германської філології та перекладу Полтавської політехніки Тетяна Кушнірова, а нині відбулось урочисте вручення дипломів.

За словами  першого заступника  голови Полтавської обласної ради, голови  журі Олександра  Лемешка, вручення Премії відбувається у складний для країни час, проте кожен з мешканців України робить свій внесок для досягнення перемоги.

Переможниця номінації «Науково-педагогічна діяльність у вищих навчальних закладах третього, четвертого рівня акредитації» –  доктор філологічних наук, професор кафедри германської філології та перекладу факультету філології, психології та педагогіки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Тетяна Кушнірова нагороджена за плідну дослідницьку роботу, впровадження інновацій в освіті, діяльність, пов’язану з популяризацією та вивченням наукової спадщини В.І.Вернадського.

«На мою думку, надзвичайно важливо, що у нашому регіоні започатковано таку премію, адже Полтавщина багата на науковців, відомих не лише у нашій країні, але й в усьому світі. В.Вернадський – науковець зі світовим ім’ям, перший голова-президент Української академії наук, людина, що здійснила багато корисних наукових розробок, тож для мене  надзвичайно почесно  отримати цю премію як потужний стимул  до подальших науково-освітніх та професійних  звершень. Через вторгнення російських військ на територію України повноцінний розвиток науки неможливий без мужності наших Збройних Сил України, тому буде правильним, на мою думку,  передати кошти на підтримку захисників нашої країни», – прокоментувала науковиця.

Премія Полтавської обласної ради імені В. І. Вернадського заснована відповідно до рішення пленарного засідання дев’ятнадцятої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання від 12 квітня 2018 року № 672 з метою сприяння розвитку вітчизняної науки, підтримки талановитих науковців. Премія імені В.Вернадського, засновника Академії наук України, Національної наукової бібліотеки України, вручається науковцям, які чимало зробили для розвитку наукового потенціалу області, що сприяло і сприятиме майбутній відбудові не лише нашого регіону, але й держави загалом.

Раніше науковиця політехніки обрана координаторкою по зовнішніх комунікаціях при Європейській Раді аспірантів, докторантів та молодих вчених  та стала учасницею заходу від Erasmus+, присвяченого мистецтву діалогу.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»