2022-04-16

Ректор політехніки переміг на благодійному аукціоні в підтримку ЗСУ

Студент Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Михайло Сердюк – тайбоксер, чинний чемпіон України виставив на благодійний аукціон свої обладунки з Чемпіонату Європи, щоб підтримати збір коштів для ЗСУ і постраждалих українців. Його надихнув приклад випускників університету – Олега Приймачова і Євгена Богодайка, які виставляли свої золоті медалі. Ректор Володимир Онищенко викупив лоти і передав їх до університетського музею спортивної слави.

Ректор політехніки переміг на благодійному аукціоні в підтримку ЗСУ

Цього тижня спільнота з популяризації тайського боксу на своїй Instagram-сторінці провела серію  благодійних аукціонів на підтримку Збройних Сил України. На завершальному аукціоні були виставлені лоти від студента-першокурсника ННІ архітектури, будівництва та землеустрою, чемпіона України Михайла Сердюка, який  повернувся з Чемпіонату Європи з Муай-Тай за день до початку повномасштабного вторгнення російської федерації  на територію України.

«Сила соцмереж працює! Побачив як паблік з популяризації тайського боксу проводить благодійні аукціони на підтримку ЗСУ і позмагався за лоти від нашого студента-першокурсника, чемпіона України Михайла Сердюка, який не може стояти осторонь подій і як багато людей з великим серцем хоче допомогти ЗСУ і постраждалим.

Міша обрав навчання за дуже актуальною спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія» і поєднує з розвитком свого спортивного таланту. На аукціон він виставив дуже символічні лоти – рукавички і шорти з передвоєнного Чемпіонату Європи.

Я став переможцем аукціону зі ставкою 8 тисяч гривень і тепер ці лоти разом з платіжкою займуть чільне місце в музеї спортивної слави Полтавської політехніки на базі факультету фізичної культури та спорту. А кошти підуть на підтримку Збройних Сил України і на гуманітарну допомогу, якої зараз потребують мільйони українців!

Наші спортсмени не просто в історії університету – вони в історії спорту і України. Ви – наша гордість!

Працюємо на Перемогу! Слава Україні!» – прокоментував ректор Володимир Онищенко.

Крім того, напередодні цієї події Вчена рада Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» ухвалила рішення  перерахувати на підтримку ЗСУ одноденний заробіток колективу.

«Виставив медаль з Всесвітніх ігор за перше місце. Всесвітні ігри – це своєрідна олімпіада для неолімпійських видів спорту, яка проводиться раз на чотири роки. 2017-го року я переміг на ній. Початкова ціна була 5 тисяч гривень й сягнула 20 тисяч гривень. На мою думку, це найменше, що можна зробити в даній ситуації», –  розповів Олег Приймачов.

Нагадаємо, студенти Полтавської політехніки – Олег Приймачов та Михайло Сердюк перемогли на Чемпіонаті світу з таїландського боксу, що проходив у Бангкоку в грудні минулого року. Олег Приймачов став Чемпіоном світу у ваговій категорії 91 кг, а Михайло Сердюк виборов бронзу серед юніорів у ваговій категорії до 54 кг. Путівку на Чемпіонат світу Михайло Сердюк виборов на Кубку України з таїландського боксу, також він володіє титулом чемпіона світу з кікбоксингу – посів перше місце на Кубку світу з кікбоксингу WAKO.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»