2022-08-25

Ректор Полтавської політехніки здійснив партнерський візит до Білостоцької політехніки

Відбулась перша очна зустріч ректорів університетів-партнерів від початку агресії росії проти України. Ректор, професор Володимир Онищенко з партнерським візитом відвідав Білостоцьку політехніку і обговорив з ректоркою, професоркою Мартою Косіор-Казберук можливості для навчання студентів Полтавської політехніки, стажування викладачів, а також розширення напрямків співпраці, започаткованих у 2014 році.

Ректор Полтавської політехніки здійснив партнерський візит до Білостоцької політехніки

У рамках робочої поїздки до Польщі ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Володимир Онищенко відвідав найбільший політехнічний університет північно-східної Польщі – Білостоцький політехнічний університет, який вже понад вісім років є університетом-партнером Полтавської політехніки і в перші дні нападу росії одним з перших висловив свою підтримку.

Напередодні початку нового навчального року у Білостоцькій політехніці ректори обговорили поточний стан виконання підписаної у 2014 році угоди «Технічна освіта для майбутнього Європи», підписаної між закладами вищої технічної освіти України та Польщі, а також нові можливості для навчання студентів Полтавської політехніки та принципи співпраці.

«У разі безпрецедентного нападу, якого зазнав увесь український народ, ми зробимо все, щоб студенти з України, в тому числі й Полтавської політехніки, могли продовжити навчання, у разі потреби, на відповідних кафедрах Білостоцького політехнічного  університету», – підкреслила ректорка Білостоцької політехніки, професорка Марта Косіор-Казберук,.

Ректори відзначили, що незважаючи на складний час в Україні, важко переоцінити продуктивність і важливість безпосередніх робочих зустрічей.

«Моя Батьківщина перебуває у надзвичайно тяжкому становищі, ми вдячні полякам, а особливо колективу Білостоцької політехніки за ту неоціненну підтримку, яку ви надавали і надаєте з перших хвилин російської агресії», – сказав ректор, професор Володимир Онищенко.

Між університетами успішно реалізовано англомовну програму мобільності для інженерів-будівельників. Накопичений під час її впровадження досвід ліг в основу створення програми подвійного диплому за спеціальністю 192 «Будівництво та цивільна інженерія» та впровадження магістерської програми для студентів-логістів. Саме завдяки співпраці з Білостоцькою політехнікою у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» започатковано викладання польської мови.

Нагадаємо, ректору Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професору Володимиру Онищенку присвоєне звання Почесного професора Білостоцького технологічного університету, а під час польсько-українського ректорського семінару він презентував успішний досвід співпраці з польськими університетами і політику підтримки молодих вчених.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»