2023-03-29

Рятувальники провели для студентів політехніки заняття з цивільного захисту

Працівники Полтавського районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області провели з мешканцями студмістечка Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту.

Рятувальники провели для студентів політехніки заняття з цивільного захисту

28 березня у студмістечку Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» інспектори відділу запобігання надзвичайних ситуацій Полтавського районного управління ГУ ДСНС провели спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту.

«Ефективність дій з упровадження заходів мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій на суб’єктах господарювання, до моменту прибуття професійних служб порятунку, в пряму залежить від рівня готовності та здатності персоналу підприємств, установ та організацій до виконання завдань передбачених планами цивільного захисту.

Важливим засобом забезпечення і підтримання такого рівня готовності та здатності персоналу адекватно реагувати на надзвичайні ситуації вважаються спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту, що завершують певний період об'єктової підготовки суб’єктів господарювання до дій у надзвичайних ситуаціях», – наголошують у ГУ ДСНС України у Полтавській області.

Рятувальники застосували імітаційне моделювання елементів обстановки за надзвичайних ситуацій і провели практичне відпрацювання алгоритму дій в умовах, наближених до реальних після оголошення сигналу «Повітряна тривога», при виявленні вибухонебезпечних предметів та виникненні пожежі.

Мешканці гуртожитків відпрацювали перехід в укриття, пройшли інструктаж щодо перебування у сховищах та укриттях у випадку надзвичайної ситуації, евакуації. Після цього попрактикувались у використанні первинних засобів пожежогасіння.

Нагадаємо, ДСНС України розробила рекомендації щодо організації укриття, восени студенти навчались правильно діяти у надзвичайних ситуаціях, а нещодавно судові охоронці та поліцейські провели у політехніці тренінг з домедичної допомоги та основ безпеки.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»