2020-07-29

Шанс навчатись безкоштовно: політехніка має держзамовлення на популярні спеціальності

Міністерство освіти і науки України оприлюднило важливу інформацію – Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» має найбільший серед полтавських університетів ліцензійний обсяг, зокрема на спеціальності «Туризм» та «Економіка».

Шанс навчатись безкоштовно: політехніка має держзамовлення на популярні спеціальності

На сайті МОН України оприлюднили інформацію про ліцензійні обсяги та кваліфікаційні мінімуми державного замовлення на прийом у 2020 році у полтавських вишах, підпорядкованих Міністерству.

Відповідно до державного замовлення в Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», максимальна кількість «бюджетних» місць за денною формою навчання для випускників шкіл, гімназій та ліцеїв – 382.

Загальний ліцензійний обсяг становить 2 160 осіб – це найбільше серед полтавських закладів вищої освіти.

Зокрема, Національний університет імені Юрія Кондратюка отримав найбільший ліцензійний обсяг на популярні спеціальності і держзамовлення. Зокрема, за спеціальністю «Туризм» обсяг державного замовлення складає 5 осіб, ліцензований обсяг становить 50 осіб.

За спеціальністю «Економіка» загальна кількість місць на денній формі – 100, на заочній – 15, є 5 місць за державним замовленням.

Також держава надає особливу підтримку для технічних спеціальностей, за якими в Національному університеті імені Юрія Кондратюка навчають в навчально-наукових інститутах нафти і газу, інформаційних технологій та механотроніки, архітектури та будівництва.

Абітурієнти з високими балами ЗНО з математики, біології мають дуже високий шанс навчатись безкоштовно.

Абітурієнти, які обрали Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», мають високі шанси вступити до престижного університету, скористатись програмами академічного обміну і можливостями навчатись закордоном, а для обдарованих абітурієнтів є місця держзамовлення.

Обрати спеціальність можна у розділі «Вступ 2020», а розрахувати результати ЗНО і конкурсний бал можна на калькуляторі «Твої спеціальності».

Медіа-центр
Національного університету
«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»