2023-07-05

Школярі Полтавщини взяли участь у роботі мовного табору «Poltava Polytechnic Summer Language Camp»

Учні 7-11 класів закладів загальної середньої освіти Полтавщини взяли участь у роботі мовного табору «Poltava Polytechnic Summer Language Camp», що активно функціонує на базі факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки. Упродовж двох днів школярі відвідали низку цікавих освітніх івентів, мовні майстер-класи та ознайомилися з інноваційними університетськими локаціями.

Школярі Полтавщини взяли участь у роботі мовного табору «Poltava Polytechnic Summer Language Camp»

Відповідно до укладених угод про співпрацю між Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та закладами освіти Полтавської області, а також з метою розвитку здібностей обдарованих та талановитих учнів, поглиблення знань і вмінь учасників освітнього процесу з англійської мови на базі факультету філології, психології та педагогіки створили мовний табір.

Розпочали заняття у «Poltava Polуtechnic Summer Language Camp» близько 30 учнів закладів освіти Полтавської області. До проведення занять долучилися студенти першого курсу спеціальності 014 «Середня освіта (англійська мова і друга іноземна мова)» та викладачі кафедри загального мовознавства та іноземних мов. Студенти та учні щоденно удосконалювали навички володіння англійською мовою, навчальні заняття проходили у цікавому ігровому форматі, а вивчення певної лінгвістичної тематики чи граматичної конструкції супроводжувалося відповідними завданнями.

5 липня 2023 року Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» гостинно зустрічав учасників мовного табору «Poltava Polytechnic Summer Language Camp» – учнів 7-11 класів Білицької територіальної громади, які прибули до університету, щоб більше дізнатися про діяльність одного з найкращих класичних університетів країни та змістовно провести власне дозвілля під час літніх канікул. А для майбутніх випускників – це унікальна можливість ознайомитися з престижними спеціальностями, переглянути відмінну матеріально – технічну базу та остаточно визначитися з вибором омріяного фаху.

Упродовж двох насичених днів для гостей викладачі факультету філології, психології та педагогіки Полтавської політехніки організували та провели різноманітні навчально-виховні івенти - екстрим-екскурсію, майстер-класи з англійської мови, на яких досвідчені викладачі кафедри загального мовознавства та іноземних мов у цікавій та доступній формі пояснювали матеріал з фонетики, лексики та граматики.

Учні також відвідали Пункт незламності Полтавської політехніки, де студенти-першокурсники групи 101-ФО, які в ці дні проходять навчально-виховну практику, в ігровій формі вдосконалювали знання з англійської мови запрошених школярів, та пригощали їх під час Coffee-break чаєм з цукерками та печивом.

Найцікавішими розвагами для учнівської молоді стали прогулянка на електросамокатах, перебування на університетських спортивних майданчиках, а також спортивні ігри – більярд та настільний футбол.

Крім того, школярі виявили ініціативу і запросили студентів взяти участь у колективній грі, яка відбулася в холі приміщення спорткомплексу університету.

Багато цікавого й пізнавального побачили гості з Білицької громади в університеті, тому, мабуть, так не хотілося розлучатися їм і з університетом і з новими друзями, яких вони тут зустріли.

Але, як запевнили самі діти, спілкування вони обов’язково продовжать в соціальних мережах, а в наступні роки безпосередньо й у самому університеті, куди вони виявили бажання вступати.

Першокурсники спеціальності 014 «Середня освіта (англійська мова і друга іноземна мова)» поділилися враженнями від навчання в університеті, перевагами володіння іноземними мовами та запросили майбутніх абітурієнтів долучитися до дружньої родини Полтавської політехніки.

Раніше викладачі та студенти Полтавської політехніки взяли участь у серії заходів, присвячених відзначенню Дня архітектури України, а студенти та викладачі Полтавської політехніки переглянули фотопроєкт – реквієм, присвячений загиблим українським спортсменам.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»