2022-12-29

Спікер парламенту вручив аспіранту політехніки диплом лауреата Премії Верховної Ради України

Голова Верховної Ради України урочисто вручив дипломи лауреатам Премії Парламенту. Серед нагороджених – голова профспілкового комітету студентів та аспірантів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», PhD-студент Олександр Дроботя.

Спікер парламенту вручив аспіранту політехніки диплом лауреата Премії Верховної Ради України

Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 6 жовтня 2022 року  «Про присудження у 2022 році Премії Верховної Ради за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування» Премію присуджено десяти активним громадянам, серед яких Олександр Дроботя – голова профспілкового комітету студентів та аспірантів Полтавської політехніки, PhD-студент спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія».

26 грудня у Києві голова українського парламенту Руслан Стефанчук на урочистій церемонії вручив дипломи лауреатам Премії Верховної Ради України.

«У всі часи молодь завжди була і залишається рушійною силою будь-якої держави. Від  принципів й ідеалів, які ви несете в серці сьогодні, залежить те, як наша країна буде розвиватися та жити завтра», — зазначив Голова Парламенту України та наголосив, що, попри непростий для країни час, єдиний  законодавчий орган держави робить все, щоби гідні представники нашої молоді отримали заслужені нагороди.

Спікер Руслан Стефанчук акцентував на тому, що, на відміну від попередніх нагороджень, цього року лауреатами Премії стали не тільки представники місцевого самоврядування, науковці, аспіранти та студенти, а й молоді люди, які сьогодні перебувають на передовій або волонтерять. За його словами, це є маркером тієї новітньої історії, яку переживає та творить сьогодні наша країна.

«Ми усвідомлюємо, що зараз  –  час великих людей. І багато серед них молоді, яка єдина у відданості нашій державі, єдина у своєму патріотизмі. Зараз ми об’єднані одним бажанням – нашої спільної перемоги у цій війні, і тільки разом ми зможемо його досягти. Дякую вам. Слава Україні!», – наголосив  Голова Верховної Ради України.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту Андрій Кожем’якін зазначив, що Верховна Рада України, і Комітет зокрема, завжди були готові до співпраці та співробітництва задля реагування на важливі та нагальні проблеми молоді. Реалії воєнного часу, за його словами, внесли свої корективи, але не прибрали повністю з порядку денного Верховної Ради України питання молоді та майбутнього України.

«2022 рік видався складним та сповненим випробувань для українців. Важливим є те, що попри воєнний стан у нашій країні, ми продовжуємо рухатися вперед, продовжуємо розвиватися та своїми справами наближати нашу Перемогу!

Особисто для мене важливою та знаковою подією стало присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування за 2021-2022 роки.

Це надзвичайно високе визнання результативності моєї роботи!

Дякую колективу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» та особисто ректору Володимиру Олександровичу Онищенку за підтримку, сприяння у розвитку, мудрі настанови та довіру!

Продовжуємо працювати та рухаємося до Перемоги!

Хочу також  подякувати народному депутату України Андрію Бобляху за можливість долучитися до опрацювання багатьох законодавчих ініціатив комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики. Участь у законотворчому процесі дала мені неоціненний досвід та стала одним із факторів присудження Премії.

Планую і надалі працювати в Україні, для України та своїми діями наближати нашу Перемогу, а в подальшому відбудовувати країну та підіймати економіку!» – прокоментував лауреат Олександр Дроботя.

Раніше чотирьом науковицям політехніки присуджено Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2021 рік.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»