2024-09-11

Співпраця Полтавської політехніки з Місією ЄС з надання дорадчої допомоги Україні (EUAM) триває!

У рамках співпраці Полтавської політехніки з консультативною Місією Європейського Союзу з надання дорадчої допомоги Україні (EUAM) здобувачі вищої освіти спеціальності 081 «Право» відвідали інтерактивну лекцію, проведену старшим радником з питань правоохоронної діяльності Арсенійсом Мінеєвсом. Студенти поглибили свої знання про напрямки діяльності міжнародних організацій по боротьбі з організованою злочинністю та поспілкувалися щодо їхньої діяльності у європейських країнах.

Співпраця Полтавської політехніки з Місією ЄС з надання дорадчої допомоги Україні (EUAM) триває!

10 вересня у рамках плідної співпраці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» з Консультативною Місією Європейського Союзу з надання дорадчої допомоги Україні (EUAM) на базі кафедри публічного управління, адміністрування та права Навчально-наукового інституту фінансів, економіки, управління та права Полтавської політехніки відбулася лекція-тренінг.

Інтерактивну лекцію «Міжнародна співпраця органів поліції», присвячену ключовим напрямкам діяльності міжнародних організацій по боротьбі з організованою злочинністю, для студентської молоді Національного університету імені Юрія Кондратюка провів старший радник з питань правоохоронної діяльності КМЄС Арсенійс Мінеєвс. Активними учасниками заходу виступили студенти спеціальності 081 «Право», які виявили особливий інтерес до обговорюваної тематики та поставили спікеру низку актуальних питань.

У рамках заходу здобувачі вищої освіти підсилили свої знання про роботу Європолу та Інтерполу – двох ключових організацій, що сприяють боротьбі з міжнародною злочинністю. Спікер наголосив на важливості обміну інформацією між країнами-членами Європейського Союзу, що є основою для ефективної протидії транснаціональним злочинним угрупуванням.

Особливу увагу присутні приділили розгляду практичних кейсів досвіду Латвії у боротьбі з міжнародною злочинністю. Арсенійс Мінеєвс поділився з молоддю практичними прикладами як Латвія використовує можливості Європолу та Інтерполу для запобігання злочинам, зокрема у сферах контрабанди, торгівлі людьми та кіберзлочинності.

Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка системно впроваджує практику залучення представників правоохоронних органів до освітніх та наукових заходів. Це вже стало усталеною традицією, що дозволяє студентам отримувати цінні знання та практичні навички від фахівців, які працюють в органах правопорядку. Так, до практичної дискусії, у рамках лекції-тренінгу, долучилися представниці Управління патрульної поліції в Полтавській області - Марина Зінюха, начальник відділу зв'язків з громадськістю та Катерина Удовиченко, інспектор відділу зв'язків з громадськістю.

Здобувачі вищої освіти спеціальності 081 «Право» отримали унікальну можливість дізнатися про особливості міжнародної поліцейської співпраці та поставити спікеру питання щодо реальних випадків, з якими доводилося зустрічатися правоохоронцям на національному та міжнародному рівнях.

Ефективна співпраця з представниками міжнародних організацій допомагає студентам Полтавської політехніки ознайомлюватися з діяльністю правоохоронних структур на міжнародному рівні та вивчати цікаві світові кейси щодо боротьби зі злочинністю.

Нагадаємо, раніше КМЄС в Україні провів на базі Полтавської політехніки семінар для правоохоронців з питань фінансових розслідувань.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»