2023-03-27

«Мама, тато, я – спортивна сім’я»: родина-переможець змагань представить Полтавщину на всеукраїнських змаганнях

26 березня у спортивній залі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся обласний фестиваль «Мама, тато, я – спортивна сім’я», організований Полтавським обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». 18 команд спортивних родин із 15 громад Полтавщини взяли участь у змаганнях. Переможці виступлять на всеукраїнському фестивалі.

«Мама, тато, я – спортивна сім’я»: родина-переможець змагань представить Полтавщину на всеукраїнських змаганнях

За підтримки Полтавської обласної військової адміністрації, Управління молоді та спорту Полтавської ОВА та Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» майже два десятки родин змагались за звання найспортивнішої і популяризували сімейне дозвілля.

Начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, декан факультету фізичної культури та спорту Ліна Рибалко, виконуючий обов’язки директора Полтавського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олександр Іванов та засновниці стоматологічної клініки «ATAM by OVAKIMYAN» – сестри Бетхем та Альвіда Овакімян привітали учасників, які вирішили яскраво і змістовно провести вихідний день з родиною.

Сім'ї змагалися за першість у різноманітних конкурсах: «Збий кеглі», «Естафета з обручем», «Набивання тенісного м’ячика за одну хвилину», «Влучання в ціль м’ячем», створенні патріотичних малюнків та спортивній вікторині.

Науковці Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи, доктор технічних наук, професор Богдан Коробко і кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри галузевого машинобудування та мехатроніки ННІ інформаційних технологій та робототехніки Микола Нестеренко – теж взяли участь у змаганнях зі своїми родинами.

«Ми підтримуємо ініціативу організаторів і своїм прикладом показуємо, як сім’ї можуть проводити час, і загалом тенденцію, щоб спорт та здоровий спосіб життя став невід’ємною частиною культури нашого народу. Якщо в нас буде здорова нація, то наша країна матиме надійне майбутнє. Діти, як відомо, беруть приклад з батьків, тож це чудова можливість провести час з користю. Головний приз ми вже виграли – це чудовий день з сім’єю, радість спілкування з рідними і позитивний настрій», – прокоментували представники Полтавської політехніки.

За результатами змагань виокремилась трійка лідерів і сформований рейтинг учасників:

1 місце – сім‘я Рядних (33б)

(Чутівська селищна Тг)

2 місце – сім‘я Тютюнник (30б)

(Сенчанська сільська Тг)

3 місце – сім‘я Курило (27б)

(Градизька селищна Тг)

4 місце – сім’я Калініченко (27б)

(Білоцерківська сільська Тг)

5 місце – сім’я Царенко (25б)

(Глобинська міська ТГ)

6 місце – сім’я Ананенко (24б)

(Білицька селищна Тг)

7 місце – сім‘я Снісаренко (23б)

(Кам’янопотокіаська сільська Тг)

8 місце – сім’я Вовк (23б)

(Опішнянська селищна Тг)

9 місце – сім’я Гавриляк (21б)

(Полтавська міська Тг)

10 місце – сім’я Нестеренко (20б)

(Полтавська міська Тг)

11 місце – сім’я Савчук (19б)

(Машівська селищна Тг)

12 місце – сім’я Федоров (19б)

(Пирятинська міська ТГ)

13 місце – сім’я Генюш ( 19б)

(Кременчуцька міська Тг)

14 місце – сім’я Кір‘ян (19б)

(Миргородська міська Тг)

15 місце – сім’я Калініченко (18б)

(Кременчуцька міська Тг)

16 місце – сім’я Славгородько (18б)

(Котелевська селищна Тг)

17 місце – сім’я Коробко (17б)

(Полтавська міська Тг)

18 місце – сім’я Кулинич (13б)

(Піщанська сільська Тг)

Переможці – сім’я Рядних з Чутівської громади візьмуть участь у всеукраїнському фестивалі «Мама, тато, я – спортивна сім’я»

Організатори подякували усім учасникам заходу за безкомпромісну боротьбу і палкі емоції, які вирували в залі під час заходу, та нагородили переможців.

Нагадаємо, у Полтавській політехніці відбувся Відкритий клубний Чемпіонат України з Таеквон-До ГТФ «Незламна Україна» – спортсмени змагались у семи різних категоріях і підтримували постраждалу родину з Харківщини.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»