2023-03-27

«Незламна Україна»: на базі політехніки відбувся Відкритий клубний Чемпіонат України з Таеквон-До ГТФ

На спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся відкритий клубний Чемпіонат України з Таеквон-До ГТФ «Незламна Україна», активними учасниками якого стали юні спортсмени з Полтавської, Сумської, Харківської, Чернівецької областей та міста Полтави. Спортсмени змагались у семи різних категоріях і підтримували постраждалу родину з Харківщини.

«Незламна Україна»: на базі політехніки відбувся Відкритий клубний Чемпіонат України з Таеквон-До ГТФ

25 березня 2023 року на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання відкритого клубного Чемпіонату України з Таеквон-До ГТФ «Незламна Україна», на яких виступили найкращі спортсмени та спортсменки з Полтавської, Сумської, Харківської, Чернівецької областей та міста Полтави.

Змагання провели за всебічної підтримки ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка та президента ГО «Спілка Таеквон-До ГТФ України» Михайла Коробова.

Чемпіонат почався з традиційних урочистостей – рівняння на Державний Прапор та вшанування Хвилиною мовчання захисників і мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни з російським агресором на території України та вітальних слів запрошених гостей.

Спортивний захід мав ще й благодійну мету – організатори подбали про добровільний збір коштів для родини Чернових, постраждалих внаслідок російської військової агресії. До війни родина проживала у місті Дергачі Харківської області, однак з початком повномасштабного вторгнення втратила власне житло, а їхня 15-річна донька Дарина загинула під час ворожого обстрілу окупантами. Батьки з синами Глібом та Єгором, що наразі є вихованцями спортивного клубу «Орел», змушені були залишити все нажите та переїхати до Полтави. Родина потребує будь-якої допомоги, у тому числі фінансової. Усі бажаючі можуть долучитися та передати кошти родині постраждалих.

Майбутню спортивну еліту також привітали декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та президент ГО «Спілка Таеквон-До ГТФ України» Михайло Коробов, які побажали учасникам всебічно розвиватися в обраному спорті, ставати справжніми професіоналами, представляючи нашу державу на престижних міжнародних змаганнях та турнірах, успішно підкорювати нові вершини спортивного Олімпу.

«Раді вітати вас, молодих, спортивно обдарованих, умотивованих на перемогу – справжнє спортивне майбутнє нашої країни у затишних стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», одного з найспортивніших університетів Полтавського регіону та України. У співпраці з обласним департаментом, зі спортивними клубами, дитячо-юнацькими спортивними школами та за підтримки керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області – нашого ректора Володимира Олександровича Онищенка дбаємо про необхідні умови для розвитку перспективних спортсменів. Уже не вперше проводимо змагання з цього виду спорту і пишаємось, що наш університет обирають як комфортне місце для молодих спортсменів», – зазначила декан факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки.

За словами президента ГО «Спілка Таеквон-До ГТФ України» Михайла Коробова, співпраця з Національним університетом «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» – це потужна синергія, що надихає спортивно обдарованих молодих людей до постійного вдосконалення, саморозвитку та популяризації здорового способу життя серед ровесників.

«Дякуючи нашим спільним зусиллям та готовності йти назустріч один одному, маємо змогу в Полтаві проводити змагання такого високого рівня. Віримо, що зроблене нами дасть вагомі результати, а наша молодь зможе успішно реалізуватися в обраному спорті на мирній українській землі. Тренуйтеся, працюйте над собою та перемагайте! Ви – найкращі!» – наголосив очільник ГО «Спілка Таеквон-До ГТФ України».

За активну участь у розвитку Таеквон-До ГТФ у Полтавському регіоні, допомогу у проведенні змагань та підтримку здорового способу життя молоді ГО «Спілка Таеквон-До ГТФ України» нагородила ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка.

Загалом у змаганнях Відкритого клубного Чемпіонату України з Таеквон – До ГТФ «Незламна Україна» взяли участь понад сто спортсменів з Полтавської, Сумської, Харківської, Чернівецької областей та міста Полтави, які продемонстрували відмінну підготовку, позмагавшись за перемогу у семи різних категоріях:

  • масогі (звичайний та командний);
  • поінт - стоп масогі;
  • хьонг (особистий, парний та командний);
  • спеціальна техніка (твімьо нопі апча чіругі);
  • силове розбиття дощок;
  • самозахист;
  • фрістайл.

Видовищні виступи високваліфікованим суддям та публіці подарували спортсмени з дев’яти команд:

  • спортивного клубу «Орел», тренер – Павло Коробов;
  • спортивного клубу «Школа Чемпіонів», тренер – Віталій Алексєєв;
  • спортивного клубу «Легіон», тренер – Вячеслав Копил;
  • спортивного клубу «Булат», тренери – Сергій Джумайло та Данило Гуляєв;
  • спортивного клубу «Pitbull», тренер – Сергій Ожерельєв;
  • клубу рукопашного бою «Лідер», тренер – Ігор Малярчук;
  • клубу «Атлант», тренер – Антон Щербак;
  • школи бойових мистецтв «VISHAP», тренер – Арсен Гаспарян;
  • спортивного клубу «Кегичівка», тренер – Олександр Ракшеев.

Глядачі захоплено спостерігали за виступами і вболівали за улюблених спортсменів.

За результатами змагань команда спортивного клубу «Орел» посіла перше місце, друге місце вибороли вихованці спортивного клубу «Школа Чемпіонів», а бронзовою призеркою чемпіонату стала команда спортивного клубу «Булат».

Щиро зичимо переможцям, призерам та учасникам змагань Відкритого клубного Чемпіонату України з Таеквон-До ГТФ «Незламна Україна» міцного здоров’я, життєвої енергії, витримки та нових вагомих спортивних та особистісних звершень!

Нещодавно юні гирьовики України змагались за звання чемпіонів, у політехніці відбувся відкритий Чемпіонат Полтавської області з військово-спортивних багатоборств, а рятувальники Полтавщини позмагались на Чемпіонаті Полтавської області з шахів серед працівників ДСНС України.

Раніше викладачка політехніки Оксана Гордієнко стала чемпіонкою України з класичного жиму лежачи, студент політехніки Ален Маргарян став золотим призером Відкритого чемпіонату Полтавської області з кікбоксингу ISK, спортсмени політехніки стали золотими призерами Чемпіонату України з гирьового спорту серед юніорів та дорослих, а черлідерки політехніки стали золотими призерками XIX Чемпіонату України серед дорослих, юніорів та юніорок.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»