2023-03-10

Рятувальники Полтавщини позмагались на Чемпіонаті Полтавської області з шахів серед працівників ДСНС України

9 березня на базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Чемпіонат з шахів серед структурних та підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Полтавській області. У шахових дуелях зійшлись спортсмени з Полтави, Кременчука, Миргорода та Лубен – 24 працівники з Головного управління, які представляли 8 команд.

Рятувальники Полтавщини позмагались на Чемпіонаті Полтавської області з шахів серед працівників ДСНС України

9 березня на надсучасній спортивній базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» вже друге відбувся Чемпіонат з шахів серед структурних та підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Полтавській області. Активними учасниками змагань стали команди рятувальників з Полтави, Кременчука, Миргорода та Лубен, які продемонстрували за шаховими дошками видовищну гру, цікаві тактичні прийоми та багатоходові ігрові стратегії.

В урочистій церемонії відкриття змагань взяли участь заступник начальника Головного управління Державної служби України в надзвичайних ситуаціях у Полтавській області з оперативного реагування в надзвичайних ситуаціях, полковник служби цивільного захисту Олександр Лисенко, ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко, декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та президент Полтавської обласної федерації шахів, Заслужений тренер України Григорій Щербов, які побажали учасникам гарного настрою, життєвої енергії та яскравих спортивних перемог.

«Завдячуючи героїчним зусиллям, мужності та незламності військовослужбовців Збройних Сил України, навіть у цих непростих для нашої рідної країни умовах, знаходимо в собі сили розвиватися фізично, інтелектуально та підтримувати власний бойовий дух.

З гордістю констатую той факт, що ефективність нашої багаторічної співпраці з Головним управлінням ДСНС України у Полтавській області зростає – проводиться низка найрізноманітніших заходів, спрямованих на вдосконалення практичних навичок у студентської молоді та викладачів, надзвичайно необхідних у повсякденному житті. Твердо переконаний, що список добрих справ буде й надалі поповнюватися, маємо безліч найамбітніших науково-освітніх та професійних планів.

Учасникам змагань бажаю отримати інтелектуальну насолоду від ігри з досвідченими суперниками, морально перепочити та зарядитися спортивним азартом, конче потрібним для перемоги. Щиро вдячний за вашу ініціативність, наполегливість, готовність іти назустріч будь-яким спільним ідеям, щоденний героїзм, проявлений у боротьбі з наслідками ворожих нападів країни-терориста на нашу мирну українську землю.

В унісон мільйонами голосів, у тому числі і на честь рятувальників звучать слова «Слава Україні! Героям Слава!», – привітав ректор університету Володимир Онищенко.

Учасників змагань також привітав заступник начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області, полковник служби цивільного захисту Олександр Лисенко, який подякував адміністрації та науково-педагогічним працівникам Полтавської політехніки за надану можливість полтавським рятувальникам розвиватися у цьому надзвичайно інтелектуальному виді спорту: «Дружні спортивні зустрічі зміцнюють дух, покращують емоційний настрій наших працівників, які з нетерпінням чекають на можливість зібратися, позмагатися та поспілкуватися в неформальній атмосфері. Полтавська політехніка не вперше стає майданчиком для проведення змагань такого рівня, а день, проведений за шаховою дошкою у затишних університетських стінах, однозначно заряджає на позитивний результат».

Чемпіонат розпочався з рівняння на державний прапор України та вшанування хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил та мирних жителів, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

За словами головного судді Чемпіонату – президента Полтавської обласної федерації шахів Григорія Щербова, турнір відбувся у 7 турів за швейцарською системою, тобто у кожному наступному турі за партією зустрічались учасники з однаковою або близькою кількістю балів, зароблених у попередніх іграх, за кожну перемогу шахіст отримував 1 бал, а за нічию – 0,5 бала.

За результатами змагань переможцями чемпіонату стали:

  • І місце – Віктор Бобрик (15-та державна пожежно-рятувальна частина, м. Кременчук);

  • ІІ місце – Віктор Ємець (аварійно-рятувальний загін спеціального призначення, м. Полтава);

  • ІІІ місце – Дмитро Сазонов (29-та державна пожежно-рятувальна частина з охорони об’єктів, с. Погарщина).

У загальнокомандному заліку переможцем стала команда шахістів 2-го державного пожежно-рятувального загону міста Кременчука, срібною призеркою змагань стала команда аварійно-рятувального загону спеціального призначення міста Полтави, на третьому місці опинилася команда 5-го державного пожежно-рятувального загону міста Миргорода.

Переможців та призерів чемпіонату нагороджено кубками, медалями та Почесними грамотами.

Масштабна спортивна подія, як і ціла серія інформаційно-просвітницьких заходів за участю полтавських рятувальників, відбулася у рамках Меморандуму про науково-освітню співпрацю між Полтавською політехнікою та Головним управлінням ДСНС України у Полтавській області.

Цього ж дня Територіальне управління Служби судової охорони у Полтавській області відкрило у Полтавській політехніці тимчасовий тренувальний простір для вдосконалення навичок володіння зброєю – протягом місяця студенти і викладачі тренуватимуть навички володіння зброєю у мультимедійному тирі.

Нагадаємо, раніше у політехніці відбувся інтерактивний тренінг з рятувальниками у рамках акції «16 днів проти насильства», а також рятувальники навчали студентів як правильно діяти у надзвичайних ситуаціях.

Нещодавно головний футбольний тренер політехніки став найкращим студентським тренером України, у політехніці пройшов Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO, відбувся Відкритий чемпіонат Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок, відбувся Чемпіонат Полтавської області з класичного пауерліфтингу, команда політехніки стала чемпіонкою XVIII Універсіади Полтавщини з баскетболу, команди політехніки перемогли на Всеукраїнських змаганнях зі спортивного більярду «Вільна піраміда», студентка політехніки Дарія Головко стала чемпіонкою України та абсолютною бронзовою чемпіонкою з пауерліфтингу за формулою IPF серед юніорок, студентка ФФКС Валерія Конюхова стала чемпіонкою України з пауерліфтингу серед дівчат, а студенти політехніки пройшли тренінг з домедичної допомоги, який провели судові охоронці та патрульні поліцейські.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»