2023-03-06

У політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з класичного пауерліфтингу

На спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання Чемпіонату Полтавської області з класичного пауерліфтингу. Понад 80 спортсменів з Полтави, Харкова, Черкас, Кременчука, Горішніх Плавнів, Решетилівки, Кобеляк, Нових Санжар, Лохвиці, Котельви, Попівки та Гадяча змагалися за першість у різних категоріях. А студентка політехніки Валерія Конюхова стала бронзовою призеркою престижних змагань.

У політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з класичного пауерліфтингу

Упродовж 4 – 5 березня на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» пройшли змагання Чемпіонату Полтавської області з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат, ветеранів. Масштабна спортивна подія відбулася за підтримки ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка, Федерації пауерліфтингу Полтавської області та Полтавського відділення Комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України.

У змаганнях взяли участь понад 80 спортсменів з Полтави, Харкова, Черкас, Кременчука, Горішніх Плавнів, Решетилівки, Кобеляк, Нових Санжар, Лохвиці, Котельви, Попівки та Гадяча, які виборювали абсолютну першість у різних категоріях. Юніори, юніорки та досвідчені спортсмени подарували публіці низку яскравих виступів, продемонструвавши відмінну фізичну форму як результат щоденних наполегливих тренувань.

Урочисте відкриття Чемпіонату Полтавської області з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат, ветеранів почалось з рівняння на Державний Прапор, вшанування Хвилиною мовчання співвітчизників, загиблих внаслідок повномасштабної війни з російським агресором на території України та вітальних слів організаторів.

На широких можливостях для професійного та любительського спорту, навіть в умовах повномасштабного вторгнення рф на територію нашої країни, системно розвиватися наголосили президентка Федерації пауерліфтингу Полтавської області, начальниця Полтавського відділення Комітету фізичного виховання і спорту МОН України, майстер спорту України міжнародного класу, суддя Міжнародної категорії, неодноразова чемпіонка та призерка України та міжнародних змагань з пауерліфтингу Юлія Гордієнко, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та майстер спорту України з пауерліфтингу, доктор педагогічних наук, доцент, заступник декана медичного факультету Полтавського державного медичного університету Валерій Жамардій, які побажали спортивно обдарованій молоді та досвідченим спортсменам життєвої енергії, натхнення, успішних виступів, вагомих здобутків та яскравих перемог на спортивному Олімпі.

«Кожен з вас – уже переможець, адже доклав безліч зусиль задля того, щоб продемонструвати сьогодні вагомі особисті досягнення в обраному спорті. З власного досвіду знаю як часом непросто впоратися, перебороти власне хвилювання, і це зовсім не залежить від того, хто перед суддями – юніор, що робить перші кроки на обласному, всеукраїнському чи міжнародному рівнях чи досвідчений ветеран, у скарбничці якого безліч почесних спортивних трофеїв.

Важливо інше – ви все подолали, ви тут і завдяки нашим Збройним Силам України маєте нагоду показати свій хист у підкоренні нових спортивних вершин. Бажаю успішних виступів, наснаги та нових яскравих перемог!», - привітала майбутню спортивну еліту країни президентка Федерації пауерліфтингу Полтавської області, начальниця Полтавського відділення Комітету фізичного виховання і спорту МОН України, майстер спорту України міжнародного класу, суддя Міжнародної категорії Юлія Гордієнко.

За словами очільниці факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, доктора педагогічних наук. професора Ліни Рибалко, Полтавська політехніка вже традиційно стала потужним майданчиком для проведення спортивних подій такого рівня. А діалог спортивно активної молоді, досвідчених тренерів та титулованих спортсменів яскраво відтворює синергію плідної взаємодії одного з кращих класичних університетів країни, діяльності провідних спортивних клубів та майбутніх спортивних талантів Полтавщини.

«Створюючи сприятливі умови для розвитку учнівського та студентського спорту, Полтавська політехніка вже виховала нову генерацію чемпіонів, які прославляють alma – mater та Україну на міжнародних змаганнях. Саме за молоддю, відкритою до нового, наполегливою у досягненні поставленої мети, - спортивне майбутнє нашої країни!», - наголосила Ліна Рибалко.

Глядачі оплесками зустрічали виступи улюблених спортсменів і захоплено вболівали. Головним суддею змагань виступила віце-президентка Федерації пауерліфтингу Полтавської області, суддя Національної категорії, майстер спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу, абсолютна переможниця Чемпіонату Полтавської області з класичного жимусрібна призерка Чемпіонату Європи з пауерліфтингу, чемпіонка світу з класичного жиму лежачи,  заступниця декана факультету фізичної культури та спорту, старша викладачка кафедри фізичної терапії та ерготерапії Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Оксана Гордієнко.

У змаганнях брали участь і студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», зокрема студентка групи 101 – ФР факультету фізичної культури та спорту, золота призерка Чемпіонату Полтавської області з класичного жиму, чемпіонка України з пауерліфтингу серед дівчат Валерія Конюхова стала бронзовою призеркою Чемпіонату Полтавської області з класичного пауерліфтингу.

За результатами змагань перемогу в абсолютній першості серед жінок здобули:

  • I місце – Вікторія Сагань (смт Нові Санжари);
  • ІІ місце – Каріна Нат (місто Полтава);
  • ІІІ місце – Валерія Конюхова (місто Полтава).

Серед чоловіків до трійки переможців увійшли:

  • І місце – Анатолій Немудрий (місто Полтава);
  • ІІ місце – Сергій Субота ( місто Гадяч);
  • ІІІ місце – Юрій Чернявський (місто Кобеляки).

Нагадаємо, студентка політехніки Дарія Головко стала чемпіонкою України та абсолютною бронзовою чемпіонкою з пауерліфтингу за формулою IPF серед юніорок, а студентка-першокурсниця ФФКС Валерія Конюхова стала чемпіонкою України з пауерліфтингу серед дівчат.

Нещодавно у політехніці відбувся Відкритий чемпіонат Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок.

Раніше команда політехніки стала чемпіонкою XVIII Універсіади Полтавщини з баскетболу, команди університету перемогли на Всеукраїнських змаганнях зі спортивного більярду «Вільна піраміда»,  у політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO, відбулися змагання Відкритого чемпіонату Полтавської області з гирьового спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»