2023-03-06

У політехніці відбувся Відкритий чемпіонат Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок

На спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Відкритий чемпіонат Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок. Протягом трьох днів 130 спортсменів з Полтави, Кременчука, Решетилівки, Горішніх Плавнів, Миргорода, Кобеляк, Гадяча та Глобино змагались у 13 вагових категоріях.

У політехніці відбувся  Відкритий чемпіонат Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок

Упродовж 1-3 березня 2023 року у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Відкритий чемпіонат  Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок, які продемонстрували відмінну фізичну форму та високий рівень підготовки. Кращі спортсмени потраплять до збірної області й представлятимуть Полтавщину на Чемпіонаті України з боксу.

Змагання провели за всебічної підтримки ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка, начальника   Полтавської обласної військової адміністрації, члена Президії Національного олімпійського комітету України в Полтавській області Дмитра Луніна, начальниці  Управління  молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко, президента Федерації боксу Полтавської області, Заслуженого тренера України з боксу Михайла  Мельника.

Урочисте відкриття Чемпіонату Полтавської області з кікбоксингу WAKO почалось з рівняння на Державний Прапор, вшанування Хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил України, мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни з російським агресором на території України та вітальних слів запрошених гостей. За словами співорганізаторів, щорічно  кількість молодих людей, які прагнуть заявити про себе, особисті досягнення на спортивному ринзі, динамічно зростає. Подібні позитивні тенденції засвідчують високу конкурентоспроможність майбутньої спортивної еліти у підкоренні  вершин професійного та любительського спорту.

Учасників масштабної спортивної події привітали начальник Полтавської обласної військової адміністрації, член Президії Національного олімпійського комітету України в Полтавській області, кандидат юридичних наук  Дмитро Лунін, начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, президент Федерації боксу Полтавської області, Заслужений тренер України з боксу Михайло Мельник, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Андрій Замахін, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»,  доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко та директор Полтавської обласної школи вищої спортивної майстерності, Заслужений тренер України з боксу, Заслужений працівник фізичної культури та спорту України Костянтин Семеняга, які побажали ініціативній, спортивно обдарованій молоді Полтавської області не зупинятися на досягнутому, всебічно розвиватися  в обраному спорті, прославляючи нашу країну на  міжнародному рівні.

«Шановні учасники змагань, зичу вам міцного здоров’я,  життєвої наснаги, спортивного ентузіазму та готовності не зупинятися на досягнутому. Юнаки та дівчата, продемонструйте кращі фізичні якості, ще раз випробуйте себе на міцність та волю до перемоги. А тренерам, суддям престижного спортивного турніру бажаю побачити рівень особистісного зростання своїх вихованців,  проаналізувати над якими навичками ще варто попрацювати та насолодитися видовищними поєдинками кращих спортсменів.

Щиро вдячний Збройним Силам України за надану Полтаві можливість залишатися ареною для проведення масштабних спортивних подій, зокрема Чемпіонату області з боксу. Миру, благополуччя, процвітання! Слава Україні!», – привітав спортсменів  начальник Полтавської обласної військової адміністрації,  член   Президії Національного олімпійського комітету України в Полтавській області Дмитро  Лунін.

Декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко також побажала молоді нових яскравих перемог на спортивному Олімпі. 

«Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» гостинно зустрічає молодих, мотивованих та закоханий у спорт юнаків та  дівчат! Бажаю кожному учаснику змагань сили духу, яскравих видовищних поєдинків та переконливих перемог на спортивному ринзі. Пам’ятайте, що ваша особиста перемога наближає спільну Перемогу над ворогом!», – наголосила очільниця факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки та передала слова вітання молодим спортивним талантам Полтавщини від ректора університету, керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка.

Полтавську область на змаганнях представляли дев’ять команд з Полтави, Кременчука, Решетилівки, Горішніх Плавнів, Миргорода, Кобеляк, Гадяча та Глобино, 130 спортсменів змагалися за першість у 13 вікових категоріях. Під керівництвом досвідчених тренерів юні спортсмени з різних куточків Полтавщини  успішно опановують заняття цим непростим і часом досить жорстким спортом. А командні та особисті перемоги, почесні спортивні  нагороди різних рівнів слугують яскравим маркером відкритості молоді до популяризації спорту серед ровесників.

Змагання обслуговувала суддівська колегія, до якої увійшли:

  • суддя міжнародної категорії Валерій Приходько ( місто Полтава);
  • суддя  національної категорії  Олександр  Довженко  (смт. Нові Санжари);
  • суддя  національної категорії  Андрій Єфімов  (місто  Полтава);
  • суддя  національної категорії   Олександр Мальцев  ( місто  Кременчук);
  • суддя  національної категорії   Анатолій Бабенко  (місто  Кременчук);
  • суддя  національної категорії   Володимир Олексієнко  (місто Миргород);
  • суддя  національної категорії  Олександр Погребняк  (місто  Полтава);
  • суддя  національної категорії   Рустам Ніязов  (місто  Полтава).

Головний суддя змагань – суддя  міжнародної категорії з боксу Віктор Чирочка (місто Горішні Плавні). Головний секретар – суддя національної категорії з боксу Юрій Сидоренко  (місто Кременчук).  Лікар змагань – Сергій Пастернак.

Глядачі спостерігали за дійством на ринзі і віддано вболівали за улюблених спортсменів.

За результатами змагань чемпіонами змагань стали спортсмени, які увійшли до збірної Полтавської області серед юніорів.

Жінки

Вагова категорія 52 кг – Довгінка Поліна , м. Миргород

Вагова категорія  54 кг – Юхименко Діана, м. Миргород

Вагова категорія 57 кг – Головченко Олександра, м. Кременчук

Вагова категорія 66 кг – Некрасова Ангеліна, м. Горішні Плавні

 

Юніори

Вагова категорія 46 кг – Марков Єгор, СДЮШОР м. Кропивницький

Вагова категорія 46 кг – Хозлач Ярослав, СДЮШОР м. Кропивницький

Вагова категорія 46 кг – Опанасенко Олександр, ДЮСШ «Олімпійські надії» м. Полтава

Вагова категорія 50 кг – Руднік Тимур, СДЮШОР м. Кропивницький

Вагова категорія 52 кг – Курганський Владислав, СДЮШОР м. Кропивницький

Вагова категорія 54 кг – Дубовік Антон, смт. Решетилівка

Вагова категорія 57 кг – Москаленко Максим, м. Миргород

Вагова категорія 63 кг – Генжелюк Сергій, ДЮСШ «Олімпійські надії» м. Полтава

Вагова категорія 66 кг – Бовбас Даниїл, м. Горішні Плавні

Вагова категорія 70 кг – Мяленко Ілля, ДЮШС №4 м. Полтава

Вагова категорія 75 кг – Медведенко Даніл, СДЮШОР м. Кропивницький

Вагова категорія 80 кг – Сітало Тимофій, смт. Решетилівка

Вагова категорія +80 кг  – Книш Родіон, смт. Решетилівка

Щиро зичимо переможцям, призерам та учасникам Відкритого чемпіонату Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок змагань не втрачати запалу, спортивного ентузіазму та впевненості у підкоренні нових вершин спортивного Олімпу!

Нагадаємо, студентка політехніки Дарія Головко стала чемпіонкою України та абсолютною бронзовою чемпіонкою з пауерліфтингу за формулою IPF серед юніорок,  студентка ФФКС Валерія Конюхова стала чемпіонкою України з пауерліфтингу серед дівчат, а команди політехніки перемогли на Всеукраїнських змаганнях зі спортивного більярду «Вільна піраміда».

Раніше у політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO, змагання Відкритого чемпіонату Полтавської області з гирьового спорту.

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»