2022-11-12

У Полтавській політехніці відбувся обласний Чемпіонат з шахів серед працівників ДСНС України

10 листопада на базі факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки відбувся чемпіонат з шахів серед структурних та підпорядкованих підрозділів Головного управління ДСНС України у Полтавській області. У обласному чемпіонаті взяли участь команди з Полтави, Кременчука, Миргорода та Лубен – 24 співробітники Головного управління, які представляли 8 команд.

У Полтавській політехніці відбувся обласний Чемпіонат з шахів серед працівників ДСНС України

Змагання відкрили почесні гості: перший заступник начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області, полковник служби цивільного захисту Олег Горбенко; ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник Спортивної студентської спілки України в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко та Полтавської обласної федерації шахів Григорій Щербов.

«Навіть в умовах повномасштабної збройної агресії росії проти незалежної України у спортивному житті Полтавщини відбулась важлива подія, яку Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» мав за честь приймати на своїй спортивній базі.

Сподіваюсь, що наш спорткорпус став комфортним місцем для напруженої інтелектуальної боротьби, а гостинність нашого колективу надихала – це найменше, що ми могли зробити на знак вдячності до героїчної праці рятувальників. 

І принагідно дякую керівнику ГУ ДСНС України у Полтавській області Володимиру Салогубу за ту багаторічну співпрацю, за навчання діям у надзвичайних ситуаціях і допомогу у налагодженні безпекової інфраструктури університету, де всі учасники освітнього процесу почуваються захищено.

Щиро вітаю усіх учасників і бажаю миру та виключно спортивних поєдинків по життю. У Полтавській політехніці вам завжди раді і готові втілювати нові спільні ініціативи!» – зазначив ректор університету Володимир Онищенко.

Чемпіонат розпочався з рівняння на державний прапор України та вшанування хвилиною мовчання співвітчизників, загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Як зазначив головний суддя чемпіонату – президент Полтавської обласної федерації шахів Григорій Щербов, турнір відбувся у 7 турів за швейцарською системою, тобто у кожному наступному турі за партією зустрічались учасники з однаковою або близькою кількістю балів, зароблених у попередніх іграх, за кожну перемогу шахіст отримував 1 бал, а за нічию – 0,5 бала.

За результатами змагань переможцями чемпіонату стали:

  • I місце – В’ячеслав Павленко (18 державна пожежно-рятувальна частина, м. Лубни);
  • II місце – Віктор Ємець (аварійно-рятувальний загін спеціального призначення, м. Полтава);
  • III місце – Ігор Яковенко (Головне управління ДСНС України у Полтавській області).

У загальнокомандному заліку переможцем стала команда шахістів аварійно-рятувального загону спеціального призначення, друге місце посіла команда 3–го державного пожежно-рятувального загону, третє – команда Головного управління.

Команди-переможці та призерів чемпіонату нагороджено кубками, медалями та грамотами.

Нещодавно рятувальники навчали студентів правильно діяти у надзвичайних ситуаціях.

Раніше у Полтавській політехніці відбувається Чемпіонат Полтавської області з боксу серед молоді, Чемпіонат України з військово-спортивних багатоборств, а студенти політехніки змагались за першість зі спортивного більярду.

Нагадуємо, команда політехніки стала чемпіонкою XVIII Універсіади Полтавщини з волейболу, викладач політехніки виборов бронзову медаль Чемпіонату України з карате серед дорослих, а троє спортсменів політехніки стали призерами Чемпіонату та Кубку Європи з гирьового спорту.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»