2022-11-08

Троє спортсменів політехніки стали призерами Чемпіонату та Кубку Європи з гирьового спорту

Студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександр Цибулько, Єлизавета Мирна та Олександр Свириденко стали золотими і срібними призерами Чемпіонату Європи та Кубку Європи з гирьового спорту, що проходили у Польщі. Спортсмени політехніки стали кращими в окремих категоріях та виконали нормативи майстра спорту України з гирьового спорту.

Троє спортсменів політехніки стали призерами Чемпіонату та Кубку Європи з гирьового спорту

Упродовж 5-6 листопада 2022 року у місті Остров-Велькопольський (Республіка Польща) проходили змагання Чемпіонату Європи та Кубку Європи з гирьового спорту, активними учасниками яких стали досвідчені спортсмени з різних країн світу. Українська збірна команда продемонструвала високі спортивні результати в окремих вагових категоріях та поповнила скарбничку нагород золотими, срібними і бронзовими медалями.

Студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександр Цибулько, Єлизавета Мирна та Олександр Свириденко стали золотими і срібними призерами престижних міжнародних змагань, здобувши переконливі перемоги у видовищних поєдинках з досвідченими і сильними суперниками.

Зокрема, студент групи 201-ФС спеціальності 017 «Фізична культура та спорт» факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Олександр Цибулько став золотим призером Чемпіонату та Кубку Європи з гирьового спорту у довгому циклі та став володарем срібної медалі у двоборстві. За результатами змагань спортсмен – другокурсник виконав нормативи Майстра спорту України з гирьового спорту.

Студент групи 201-ФС спеціальності 017 «Фізична культура та спорт» факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки, майстер спорту України, срібний та бронзовий призер Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь -2022» Олександр Свириденко виборов золоту медаль змагань у двоборстві у ваговій категорії 63 кг.

Високі спортивні досягнення також продемонструвала студентка групи 201-ФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Єлизавета Мирна, яка також виконала норматив Майстра спорту України з гирьового спорту. Раніше спортсменка стала срібною призеркою Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь -2022».

Тренує спортсменів-гирьовиків Полтавської політехніки майстер спорту міжнародного класу Микола Ткаченко, чиї вихованці неодноразово ставили переможцями та призерами престижних міжнародних турнірів, Чемпіонатів та Кубків Європи з гирьового спорту.

Вітаємо призерів, пишаємося вагомими здобутками на престижних міжнародних змаганнях! Бажаємо міцного здоров’я, нових особистих досягнень у підкоренні вершин спортивного Олімпу!

Нещодавно студенти політехніки змагалися за першість у спортивному більярді.

Раніше спортсмен університету виборов срібну медаль Чемпіонату Полтавської області з вільної боротьби серед кадетів, спортсмени політехніки стали призерами Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь – 2022», а першокурсник Владислав Шавиро здобув золоту медаль Відкритого турніру з тхеквондо «Pokalturnier Bretten»,

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»