2022-10-31

«Переяславська осінь-2022» спортсмени політехніки стали призерами Всеукраїнського турніру з гирьового спорту

Студенти та випускники факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дарія Явір, Єлизавета Мирна, Євгеній Остапчук, Олександр Свириденко, Ігор Гавришко вибороли комплект нагород Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь-2022», присвяченого пам’яті почесного працівника фізичної культури та спорту України Бориса Сонька.

«Переяславська осінь-2022» спортсмени політехніки стали призерами Всеукраїнського турніру з гирьового спорту

22 жовтня на базі Університету Григорія Сковороди у Переяславі відбулися змагання Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь-2022», присвяченого пам’яті почесного працівника фізичної культури та спорту України Бориса Сонька. Близько півсотні професійних спортсменів та спортсменок з різних регіонів нашої країни продемонстрували високі результати, відмінну фізичну форму та витривалість, а переможницею турніру стала збірна команда Полтавщини, яка поповнила власну скарбничку нагород золотими, срібними та бронзовими медалями. Загалом спортсмени змагалися у п’яти вагових категоріях, виконували вправу «гвардійський ривок», де чоловіки упродовж 12 хвилин підіймали 24-кілограмову гирю, а жінки виконували аналогічну вправу з 16-кілограмовою гирею.

Студенти та випускники факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Дарія Явір, Єлизавета Мирна, Євгеній Остапчук, Олександр Свириденко та Ігор Гавришко у складі збірної команди Полтавщини стали золотими, срібними та бронзовими призерами Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь-2022». Полтавські спортсмени та спортсменки стали кращими у вагових категоріях до 63, понад 63, 73 та 85 кг.

Зокрема, майстер спорту України, випускник магістратури факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки 2021 року Євгеній Остапчук та майстер спорту України, студент групи 202-ФС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Олександр Свириденко вибороли срібну та бронзову медалі турніру у ваговій категорії до 73 кг, зробивши 287 та 283 підйоми відповідно.

У ваговій категорії до 85 кг бронзовим призером змагань став Заслужений майстер спорту України, випускник магістратури факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Ігор Гавришко, який зробив 302 підйоми.

Срібною призеркою Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь -2022» серед жінок у ваговій категорії до 63 кг стала кандидатка у майстри спорту, студентка групи 201-ФС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Єлизавета Мирна, яка виконала 262 підйоми. А у ваговій категорії понад 63 кг беззаперечною лідеркою та золотою призеркою турніру стала майстер спорту України, студентка групи 102-мФС факультету фізичної культури та спорту Дарія Явір, у особистому заліку якої 256 підйомів.

Переможців та призерів престижного спортивного турніру відзначили золотими, срібними та бронзовими медалями, кубками та грошовими винагородами у розмірі 3000, 2000 та 1000 гривень відповідно. Варто відзначити той факт, що завдяки всебічній та фінансовій підтримці спонсорів спортсмени - гирьовики не робили внесків задля участі у змаганнях, а тим спортсменкам, які діставалися Переяслава здалеку, навіть компенсували дорожні витрати.

Щиро вітаємо наших переможців та призерів, пишаємося вагомими спортивними досягненнями! Бажаємо міцного здоров’я, натхнення, спортивного завзяття та нових особистих досягнень у підкоренні вершин спортивного Олімпу!

Нещодавно у Полтавській політехніці відбувся Чемпіонат Полтавської області з боксу серед молоді.

Раніше черлідерки політехніки стали призерками Чемпіонату міста Полтави, студенти політехніки стали золотими призерами Чемпіонату України з футболу серед спортсменів з порушенням слуху, а команда факультету фізичної культури та спорту виграла «Кубок співдружності».

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»