2023-03-13

У політехніці відбувся відкритий Чемпіонат Полтавської області з військово-спортивних багатоборств

На базі Полтавської політехніки відбувся відкритий Чемпіонат Полтавської області з військово-спортивних багатоборств з дисципліни «Бойове багатоборство». 135 спортсменів різних вікових категорій, які представляли десять команд з військово-спортивних клубів, центрів та державних силових структур, а також кафедру військової підготовки Полтавської політехніки. Студент ФФКС Нікіта Соловей став чемпіоном змагань, а також став володарем кубку за кращу техніку ведення всестильового бою.

У політехніці відбувся відкритий Чемпіонат Полтавської області з військово-спортивних багатоборств

Упродовж 11 березня 2023 року у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся відкритий Чемпіонат Полтавської області з військово-спортивних багатоборств з дисципліни «Бойове багатоборство». Під егідою відокремленого підрозділу Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств у Полтавській області кращі спортсмени Полтавщини продемонстрували відмінну фізичну форму та високий рівень практичної підготовки, позмагавшись за перемогу у різних вікових категоріях.

Змагання провели за всебічної підтримки ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка, начальника Полтавської обласної військової адміністрації, члена Президії Національного олімпійського комітету України в Полтавській області Дмитра Луніна, начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко, Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств у Полтавській області, Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» та підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Товариство сприяння обороні України» у Полтавській області.

Уже традиційно урочисте відкриття Чемпіонату Полтавської області з військово-спортивних багатоборств з дисципліни «Бойове багатоборство» розпочали з рівняння на Державний Прапор, вшанування Хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил України, мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни з російським агресором на території України та вітальних слів запрошених гостей.

«Полтавщина спортивна! Сьогодні проводимо відкритий чемпіонат області з військово-спортивних багатоборств. Потужно! Зі спортивним характером! Дякую борцям і тренерам. Все буде Україна!», зазначив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

За словами співорганізаторів, саме завдяки героїчним подвигам та мужності наших захисників, що ціною власного життя боронять від ворожої навали територіальну цілісність та незалежність нашої країни, Полтавщина може продовжувати створювати сприятливі умови для повноцінного розвитку професійного та аматорського спорту. А кращі спортсмени прославляють Полтавську область та Україну на престижних міжнародних змаганнях, тримаючи власний фронт та роблячи вагомий особистий внесок у велику спільну Перемогу над ворогом.

Учасників масштабної спортивної події привітали ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівник Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко, начальниця Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марина Трохименко, голова Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Полтавської області, голова первинної профспілкової організації Головного управління Національної поліції у Полтавській області Сергій Порада, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, голова відокремленого підрозділу Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств у Полтавській області Олег Бариш, голова обласного товариства сприяння обороні України Василь Василенко та начальник фізичної підготовки ВЧ 3052 Національної гвардії України Віталій Кривич, які побажали учасникам не зупинятися на досягнутому, всебічно розвиватися в обраному спорті та успішно підкорювати нові вершини спортивного Олімпу.

«Шановні учасники змагань, щиро вітаю вас в нашому університеті, відкритому до інновацій, найрізноманітніших науково-освітніх та спортивних ініціатив. Вже традиційно Полтавська політехніка стає масштабною локацією для проведення спортивних подій обласного та всеукраїнського рівня, мотивуючи сучасну учнівську та студентську молодь активно займатися спортом та популяризувати здоровий спосіб життя серед ровесників. Пишаюся, що серед учасників престижних змагань і курсанти кафедри військової підготовки університету, чия активна життєва і громадянська позиція може сміливо слугувати прикладом для наслідування наступним генераціям молодих українців. За майже 30 років цей створений в Україні спортивно-технічний і прикладний неолімпійський вид спорту не просто став популярним, а й допоміг підвищити обороноздатність країни, адже чимало вихованців спортивних шкіл, клубів та військо-спортивних центрів зараз воюють на фронті. Дуже боляче від втрат, про які ми не маємо права забути, тому на кожному спортивному заході ми вшановуємо полеглих Хвилиною мовчання.

Щиро вдячний за плідну співпрацю та високу відзнаку діяльності усього науково-педагогічного колективу Полтавської політехніки голові відокремленого підрозділу Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств у Полтавській області Олегу Баришу, разом з яким ми робимо внесок не лише у розвиток даного виду спорту. а й у національно-патріотичне виховання молоді Полтавщини. Завзятим спортсменам-патріотам, гордості Полтавщини зичу міцного здоров’я, життєвого завзяття та нових перемог! Слава Україні!», –привітав спортивну еліту Полтавської області ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівник Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко.

Голова відокремленого підрозділу Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств у Полтавській області Олег Бариш відзначив високий рівень організації та проведення масштабної спортивної події та побажав спортсменам успішних виступів та нових феєричних перемог. Очільник відокремленого підрозділу Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств у Полтавській області висловив слова щирої вдячності університету за готовність йти назустріч спортивним ініціативам, вручивши низку почесних відзнак співробітникам військової адміністрації, науково-педагогічним працівникам Полтавської політехніки та ентузіастам спортивного руху.

За високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію учнівського та студентського спорту на Полтавщині Подяками відокремленого підрозділу Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств у Полтавській області нагороджено:

  • начальника Полтавської обласної військової адміністрації, члена Президії Національного олімпійського комітету України в Полтавській області Дмитра Луніна;

  • ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка;

  • начальницю Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марину Трохименко;

 

  • декана факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктора педагогічних наук, професора Ліну Рибалко;

  • полковника запасу, кандидата військових наук, радника ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Анатолія Мартиненка;

  • голову Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Полтавської області, голову первинної профспілкової організації Головного управління Національної поліції у Полтавській області Сергія Пораду;

  • голову підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Товариство сприяння обороні України» у Полтавській області Василя Василенка;

  •  начальника фізичної підготовки ВЧ 3052 Національної гвардії України Віталія Кривича;
  • маму воїна-десантника 95-ї бригади ДШВ Дениса Синюка, кіборга, який загинув у боях за Донецький аеропорт, вихованця ВСЦ «Воїн» Олену Синюк.

На змаганнях Полтавську область представляли спортсмени десяти команд:

  • команди Полтавського обласного військово-спортивного центру «Воїн»;
  • команда кафедри військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • команди військової частини 3052 Національної гвардії України; 
  • команди батальйону поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції у Полтавській області;
  •  команди Територіального управління Служби судової охорони у Полтавській області;
  • команди Полтавської обласної прокуратури;
  • команди Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені Івана Котляревського;
  • команди спортивного клубу «Росомаха»;
  •  команди спортивного клубу «Барс»;
  •  Команди клубу юних десантників «Гвардія».            

Загалом у відкритому Чемпіонаті Полтавської області з військово-спортивних багатоборств з дисципліни «Бойове багатоборство» взяли участь 135 спортсменів, які продемонстрували відмінну підготовку, позмагавшись за перемогу у різних вікових категоріях.

Глядачі спостерігали за дійством і віддано вболівали за улюблених спортсменів.

За підсумками змагань чемпіонами серед дорослих стали:

  • у версії «понад 95 кг» Ярослав Степаненко (батальйон поліції особливого призначення);
  •  у версії «95 кг Б-3» Володимир Манченко (Територіальне управління Служби судової охорони в Полтавській області);
  • у версії «85 кг Б-3» Євгеній Захарченко (Національна гвардія України);
  • у версії «80 кг Б-1» Нікіта Соловей (студент факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»);
  • у версії «80 кг Б-3» Максим Чорнобай (військовий коледж сержантського складу);
  • у версії «75 кг Б-3» Богдан Прокопенко (Територіальне управління Служби судової охорони в Полтавській області);
  • у версії «70 кг Б-2» Олександр Скляр (Національна гвардія України, курсант військової кафедри НУ «Полтавська політехніка»);
  • у версії «65 кг Б-1» Артемій Мар'єнко ( ВСЦ «Воїн»);
  • у версії «60 кг Б-3» Величко Іван (ВСЦ «Воїн»);
  • у версії Б-5 Каріна Шпіка (військова кафедра Полтавської політехніки).

Серед учасників 16-17 років кращими стали:

  • 75 кг Б-2 Ярослав Вовк (Полтавський міський багатопрофільний ліцей №1 імені Івана Котляревського);
  • Версія Б-5 Катерина Животок (ВСЦ «Воїн»).

Серед учасників 10-13 років переможницею змагань стала Поліна Годунок.

За кращу техніку ведення всестильового бою Кубками Чемпіонату нагороджені:

  • Поліна Годунок;
  • Нікіта Соловей, студент факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»;
  • Олександр Скляр, курсант кафедри військової підготовки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка».

Щиро зичимо переможцям, призерам та учасникам змагань Відкритого чемпіонату Полтавської області з військово-спортивних багатоборств з дисципліни «Бойове багатоборство» не втрачати запалу та впевненості у підкоренні нових вершин спортивного Олімпу!

Нагадаємо, студент політехніки Нікіта Соловей став золотим призером Відкритого Чемпіонату з військово-спортивних багатоборств та нагороджений Полтавською громадою за високі досягнення у спорті.

Раніше команда політехніки стала чемпіонкою XVIII Універсіади Полтавщини з баскетболу, спортсмени політехніки стали золотими призерами Чемпіонату України з гирьового спорту серед юніорів та дорослих, а черлідерки політехніки стали золотими призерками XIX Чемпіонату України серед дорослих, юніорів та юніорок., у політехніці відбувся Відкритий чемпіонат Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок, відбувся Чемпіонат Полтавської області з класичного пауерліфтингу, Чемпіонат Полтавської області з кікбоксингу WAKO.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»