2023-03-21

Юні гирьовики України змагались за звання чемпіонів

На надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбувся Чемпіонат України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат і Чемпіонат України серед школярів. Власну спортивну майстерність, відмінну фізичну форму та результати щоденних наполегливих тренувань продемонстрували спортсменки та спортсменки з восьми областей. Для деяких спортсменів перемога на чемпіонаті стала путівкою до Національної збірної України.

Юні гирьовики України змагались за звання чемпіонів

Упродовж 17-19 березня 2023 року на надсучасній спортивній базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відбулися змагання Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат. Під егідою Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації, Відокремленого підрозділу «Союз гирьового спорту України» в Полтавській області власну спортивну майстнерність та високі результати наполегливих щоденних тренувань продемонстрували найкращі спортсмени та спортсменки з Полтавської, Житомирської, Дніпропетровської, Київської, Харківської, Кіровоградської, Рівненської та Хмельницької областей, які змагалися за першість у різних вікових категоріях.

Змагання провели за всебічної підтримки начальника Полтавської обласної військової адміністрації, члена Президії Національного олімпійського комітету України в Полтавській області Дмитра Луніна, ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівника відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівника Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимира Онищенка, начальниці Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Марини Трохименко, фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», Відокремленого підрозділу «Союз гирьового спорту України» в Полтавській області, органів місцевого самоврядування Карлівської та Ланнівської територіальних громад.

Уже традиційно урочисте відкриття Чемпіонат України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат розпочали з рівняння на Державний Прапор, вшанування Хвилиною мовчання військовослужбовців Збройних Сил України, мирних жителів, загиблих внаслідок повномасштабної війни з російським агресором на території України та вітальних слів запрошених гостей.

«Шановні учасники змагань, як завжди щиро раді вітати у стінах Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»! Незважаючи на активні бойові дії та повітряні тривоги Полтавська політехніка залишається потужним майданчиком, де гармонійно розвивається учнівський та студентський спорт, майже щотижня проводяться спортивні змагання різного рівня і масштабності. Вищеназвані факти вкотре підтверджують думку про нашу спільну незламність, міцний моральний дух та залізну волю до Перемоги, адже саме такі молоді душею та тілом люди виведуть нашу молоду незалежну державу на новий рівень європейського розвитку.

Як очільник Спортивної студентської спілки в Полтавській області та Української федерації учнівського спорту в Полтавській області, дбаючи про зростання авторитету нашої країни на міжнародній спортивній мапі, створюють сприятливі умови для гармонійного розвитку особистостей молодих спортсменів, бажаю учасникам успішних виступів, натхнення, життєвої енергії на шляху до поставлених амбітних цілей. Слава Україні!», – відкрив масштабну спортивну подію ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівник Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко.

Очільник Полтавської політехніки відзначив, що саме завдяки героїчним зусиллям та впертому протистоянню ворогу наших захисників, військовослужбовців Збройних Сил України та підрозділів протиповітряної оборони Полтавщина впевнено тримає власний освітньо-науковий фронт, залишаючись потужною спортивною ареною, де всебічно популяризується здоровий спосіб життя, заняття найрізноманітнішими фізичними активностями та виховується нова генерація молодих спортивно обдарованих українців.

Ректор Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», керівник відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка» в Полтавській області, керівник Української федерації учнівського спорту в Полтавській області Володимир Онищенко вручив посвідчення кандидата у майстри спорту України з гирьового спорту молодим спортсменам Полтавської області:

  • Марії Попельнюк, спортсменці Карлівської громади;
  • Ростиславу Стецюрі, спортсмену Карлівської громади;
  • Валерію Коломійцю, спортсмену Ланнівської громади;
  • Дмитру Помазану, спортсмену міста Полтави.

Майбутню спортивну еліту також привітали заступниця начальника Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Аліна Ковалінська, заступник голови Фізкультурно – спортивного товариства «Динамо» Сергій Порада, заступник голови Відокремленого підрозділу «Союз гирьового спорту України» в Полтавській області Олег Коломієць, депутат Карлівської міської ради Андрій Дуленко, голова Ланнівської територіальної громади Костянтин Удовиченко та декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко, які побажали учасникам всебічно розвиватися в обраному спорті та успішно підкорювати нові вершини спортивного Олімпу.

«Шановні спортсмени, судді, тренери та уболівальники, пишаємося тим, що змагання Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат відбуваються у нас, на Полтавщині. Хочу побажати кожному з вас міцного здоров’я, щастя, терпіння, незламності, бадьорості духу. Досягайте найвищих результатів не тільки в спорті, а й у житті. Мирного нам неба та нових феєричних перемог!», – привітала учасників заступниця начальника Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації Аліна Ковалінська.

Депутат Карлівської міської ради Андрій Дуленко наголосив на тих максимальних зусиллях, прикладених кожною командою-учасницею задля того, щоб опинитися на престижних змаганнях такого рівня: «Бажаю кожному з учасників, подібно до того, як звільняються окуповані території від ворожої навали, підкоряти європейські п’єдестали спортивної першості. Український синьо-жовтий стяг та Державний гімн мають звучати у всіх куточках земної кулі, а ми маємо об’єднуватися в єдиному прагненні здобути спільну Перемогу».

«Дуже приємно, що духовна столиця нашої держави – місто Полтава приймає Чемпіонат України з гирьового спорту. Бажаю юнакам та дівчатам в чесній та відкритій боротьбі відстояти звання найсильнішого. Успіхів, натхнення та вагомих особистих досягнень!», – відзначив заступник голови фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Сергій Порада.

Загалом у змаганнях Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат взяли участь близько сотні спортсменів з восьми областей нашої країни, які продемонстрували відмінну підготовку, позмагавшись за перемогу у різних вікових категоріях.

Глядачі захоплено спостерігали за дійством і вболівали за спортсменів.

За результатами змагань збірна команда Полтавської області посіла перше місце, обійшовши команду Дніпра (друге місце) і команду Житомира (третє місце).

В особистих заліках золоті нагороди вибороли: Яценко Дмитро, Перепилиця Єлизавета, Власенко Тимофій, Ксьонз Костянтин, Каленіченко Лілія, Вєтров Віталій, Лисенко Ярослав, Онищенко Григорій, Матушевська Анастасія, Попельнюх Марія, Сулименко Катерина, Кононенко Олександр, Стецюра Ростислав, Ожищенко Микита, Коломієць Валерій, Зуєва Катерина, Шкіль Єгор, Шапошник Анна, Власенко Анна.

Срібло здобули Лось Ілля, Козубська Анна, Борисенко Артем, Ситник Максим, Лось Артем, Спиця Максим, Ковцур Станіслав.

Бронзові нагороди: Шугалей Олексій, Велика Ангеліна, Мусієнко Дар’я, Гурзан Станіслав.

Дуже результативно виступила школярка з Дніпропетровської області –учениця 10 класу Олексіївського ліцею ПСР Аріна Димарчук. Вона змагалась у двох вікових категоріях U-16 (гирі 12кг) та U-18 (гирі 16кг). Спортсменка має такі здобутки: U-16 (гирі 12 кг) – І місце у ПДЦ, ІІ місце у Двоборстві, ІІ місце серед школярів; U-18 (гирі 16 кг) – третє місце у ПДЦ, ІІ місце у Двоборстві і ІІ місце серед школярів, а також дві бронзові нагороди у збірній команді області у класичній естафеті та естафеті у поштовху довгому циклі. Високі досягнення дозволили спортсменці увійти до складу Національної збірної України з гирьового спорту.

Щиро зичимо переможцям, призерам та учасникам змагань Чемпіонату України з гирьового спорту серед юнаків та дівчат не зупинятися на досягнутому, досягати впевненості у підкоренні нових вершин спортивного Олімпу!

Нагадаємо, нещодавно у політехніці відбувся відкритий Чемпіонат Полтавської області з військово-спортивних багатоборств, Відкритий чемпіонат Полтавської області з боксу серед юніорів та юніорок, Чемпіонат Полтавської області з класичного пауерліфтингу.

Раніше викладачка політехніки Оксана Гордієнко стала чемпіонкою України з класичного жиму лежачи, студент політехніки Ален Маргарян став золотим призером Відкритого чемпіонату Полтавської області з кікбоксингу ISKA, спортсмени політехніки стали золотими призерами Чемпіонату України з гирьового спорту серед юніорів та дорослих, черлідерки політехніки стали золотими призерками XIX Чемпіонату України серед дорослих, юніорів та юніорок, а команда політехніки стала чемпіонкою XVIII Універсіади Полтавщини з баскетболу.

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»