2022-09-28

Спортсмени-першокурсники відзначили День туризму тематичним квестом

У Полтавській політехніці з нагоди Дня туризму відбувся туристичний квест для першокурсників факультету фізичної культури і спорту та студентів Полтавського фахового коледжу нафти і газу.

Спортсмени-першокурсники відзначили День туризму тематичним квестом

З нагоди відзначення всесвітнього Дня туризму 27 вересня у Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» на факультеті фізичної культури та спорту відбувся туристичний квест для студентів-першокурсників спеціальності «Фізична культура і спорт», «Фізична терапія, ерготерапія» та студентів Полтавського фахового коледжу нафти і газу.

Учасники заходу на п’яти локаціях змагалися у спритності, кмітливості,  умінні орієнтуватись у складних ситуаціях, наданні домедичної допомоги в поході, знаннях особливостей туристського життя. Автором ідеї та розробником виступила завідувачка кафедри фізичної культури та спорту, кандидат педагогічних наук, доцент, Почесний працівник туризму України Лариса Оніщук.

Декан факультету фізичної культури та спорту, доктор педагогічних наук, професор Ліна Рибалко привітала студентів і нагадала про багаторічні традиції університету у відзначенні цього свята.

«В Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» велика увага приділяється організації проведення фізкультурно-оздоровчих і спортивно-масових заходів. Щороку, вже традиційно, до Дня туризму в університеті проводяться туристичні походи. Через те, що ми зараз живемо в умовах воєнного стану ми обмежилися проведенням туристичного заходу на базі університету. Передбачено проведення квесту, який орієнтований на знання студентами елементів туризму та розв’язування інтелектуальних завдань. На факультеті фізичної культури та спорту студенти вивчають дисципліну «Основи оздоровчого туризму. Туристична діяльність». Тому можна сказати, що цей захід не лише розширює кругозір студентів з питань туризму, а й розвиває певні практичні навички», – прокоментувала Ліна Рибалко.

 

 

За результатами змагань переможцями квесту стали:

  • І місце – команда групи 101 ФС (куратор групи – завідувач кафедри фізичного виховання, кандидат фізичного виховання, доцент Синиця Тетяна Олександрівна);
  • II місце – 101 ФР (куратор групи – кандидат медичних наук Левков Анатолій Анатолійович)
  • III місце – 102 ФС (куратор групи – старший викладач кафедри фізичної культури та спорту Остапов Андріан Васильович).

Попри негоду учасники квесту отримали багато позитивних емоцій. Переможців відзначили нагородами, а всі учасники квесту отримали солодкі подарунки.

Раніше Полтавська політехніка відзначила Міжнародний день студентського спорту й день народження факультету та долучилася до Всесвітнього дня прибирання.

Нещодавно видатний викладач-спортсмен відсвяткував 95-річчя.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»