2022-09-18

Університет долучився до Всесвітнього дня прибирання

Студенти та викладачі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучилися до міжнародної акції – Всесвітнього дня прибирання (World Cleanup Day). Локацією для впорядковування стало студмістечко Полтавської політехніки.

Університет долучився до Всесвітнього дня прибирання

Поки російські окупанти намагаються забрати у нас незалежність, суверенність, нищать нашу спадщину та природу, українці продовжують боронити свою державу, кожен на своєму фронті.

17 вересня 2022 року Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» долучився до загальносвітового руху та разом із мільйонами активістів зі 191 країн світу – приєднався до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!». Спільнота університету об’єднала зусилля з активістами з усієї України, щоб разом тримати екологічну оборону країни.

У 2022 році Всесвітній день прибирання в Україні незвичайний. Команда Всеукраїнського молодіжного руху «Let`s do it Ukraine» підготувала нові формати, зокрема наповнення Національної мапи збору вторинної сировини, а також проводила інструктажі з техніки безпеки, зокрема розробили разом з військовими спеціальні інструкції з мінно-вибухової справи, які важливо знати кожному.

«Ми — незламні українці, продовжуємо боронити свою незалежну і суверенну державу, поки російські окупанти намагаються забрати у нас волю. Ми тримаємо екологічну оборону нашої держави на власному фронті! Давайте зустрінемо перемогу у чистій країні! Долучайтеся!» – зазначили організатори з «Let`s do it Ukraine».

Особливо активними у впорядковуванні території студентського містечка Полтавської політехніки були викладачі та студенти кафедри прикладної екології та природокористування, кафедри міжнародних економічних відносин та туризму, факультету фізичної культури та спорту разом з деканом факультету, доктором педагогічних наук, професором Ліною Рибалко, представники Студентського парламенту та Профкому студентів і аспірантів університету. Також до заходу долучилися студенти-першокурсники.

«Щороку традиційно міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання у Полтавській політехніці об'єднує студентів, викладачів та адміністрацію. Цьогоріч ми зібралися великою родиною, щоб упорядкувати територію студентського містечка університету, де вже довгий час проживають і внутрішньо переміщені особи. Полтавська політехніка – це територія комфорту, безпеки, чистоти й порядку» – прокоментувала президент Студентського парламенту Людмила Билим.

Учасники відзначають, що такі заходи сприяють формуванню національної культури чистоти, благоустрою, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства, самореалізації української молоді, розвитку місцевих громад та залучення вимушених переселенців до суспільно корисної діяльності.

Раніше студенти політехніки відвідали всеукраїнську публічну лекцію від НАЗК про доброчесність і боротьбу з корупцією, а cтудентки-мовознавиці презентували власний екодосвід у проєкті, присвяченому розвитку екологічної свідомості європейців, та провели благодійний аукціон.

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»