2022-09-14

Студенти відвідали всеукраїнську публічну лекцію від НАЗК про доброчесність і боротьбу з корупцією

Студенти Полтавської політехніки взяли участь у публічному заході, організованому Національним агентством з питань запобігання корупції за підтримки Міністерства освіти і науки України, присвяченого результатам пілотного проєкту щодо аналізу корупційних ризиків вступної кампанії 2022. У рамках заходу відбулась просвітницька лекція про прозоре навчальне середовище та боротьбу з корупцією у закладах вищої освіти.

Студенти відвідали всеукраїнську публічну лекцію від НАЗК про доброчесність і боротьбу з корупцією

12 вересня студенти Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» відвідали просвітницьку лекцію про прозоре навчальне середовище, яка відбулась в рамках онлайн-конференції «Вступна кампанія 2022: ефективність роботи уповноважених закладів вищої освіти (ЗВО)», яку проводило Національне агентство з питань запобігання корупції для антикорупційних уповноважених закладів вищої освіти.

Лекторка Людмила Слива – керівниця відділу просвітницької роботи Офісу доброчесності НАЗК, презентувала корисні кейси щодо академічної доброчесності, стандартів доброчесності та ознайомила молодь з механізмами боротьби з корупцією в закладах вищої освіти.

«Я дуже вдячний всім, хто долучився до заходу, кому дійсно це цікаво, хто спрямований на те, щоб дотримуватися доброчесності. Головним питанням стало зменшення корупції, яка нині процвітає в закладах вищої освіти. В Полтавській політехніці прикладаються великі зусилля до її зменшення. Це стосується як плагіату, так і питання неправомірної вигоди.

Шановні студенти, не лінуйтеся і не бійтеся. До мене дуже багато людей підходять і розповідають, що раді перейти до нашого університету через те, що у нас «не зазирають у кишеню, як в тому чи іншому виші». Можливо ви дещо не знаєте, але наш університет спрямовує всі зусилля на те, щоб не допустити таких випадків. Отримуйте знання чесно, бо надалі вони вам знадобляться», – зазначив Дмитро Павлухін, уповноважений з антикорупційної діяльності Полтавської політехніки.

Під час заходу пролунав сигнал повітряної тривоги, тож студенти перемістились в укриття. Конференція доступна у записі на Youtube-каналі НАЗК.

Раніше Полтавська політехніка підтримала антикорупційну кампанію «Вступ без хабарів».

 

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»