2022-08-05

Вступ без хабарів: Полтавська політехніка підтримує антикорупційну кампанію

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» приєднався до антикорупційної кампанії щодо цьогорічного вступу до українських закладів вищої освіти, створеної Асоціацією юридичних клінік України та НАЗК. Вступники можуть звернутися з проблемними питаннями до Уповноваженого з антикорупційної діяльності Полтавської політехніки, дізнатись про свої права у спеціальному відеоролику та скористатися чат-ботом «Вступ без хабарів», щоб знати як діяти, якщо виявили факт корупції.

Вступ без хабарів: Полтавська політехніка підтримує антикорупційну кампанію

Для забезпечення відкритої та прозорої системи  вступної кампанії – 2022 Асоціацією юридичних клінік України у співпраці з Національним агентством з питань запобігання корупції за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС (EUACI)– провідної антикорупційної програми в Україні, що фінансується ЄС, співфінансується і впроваджується Міністерством закордонних справ Данії створено просвітницький відеоролик та інформаційний чат-бот «Вступ без хабарів», що стануть дієвими  інструментами у  протидії корупції та сприяють підвищенню правосвідомості та антикорупційної культури учасників вступної кампанії.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» всебічно підтримує антикорупційну кампанію, що гарантує чесність та прозорість для вступників та їхніх батьків.

Упродовж останніх років у Полтавській політехніці налагоджено активну протидію корупції, тісну взаємодію та плідну комунікацію між представниками студентського самоврядування, директорами навчально-наукових інститутів і деканами факультетів, викладачами і кураторами академічних студентських груп, проведено ряд заходів на предмет виявлення та повідомлення про факти корупції за участю Уповноваженого з антикорупційної діяльності університету Дмитра Павлухіна. Нагадаємо, студентам Полтавської політехніки розповіли як запобігати та вчасно повідомляти про корупційні правопорушення.  

З пріоритетними напрямками нині діючої «Антикорупційної програми Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка на 2021-2022 роки» можна ознайомитися у розділі «Запобігання корупції» офіційного сайту Полтавської політехніки.

За детальнішою інформацією, індивідуальними консультаціями можна звернутися: ауд. 205 Центрального корпусу університету або за телефонами:  +38 (0532) 500264, +380 (66) 526 52 01 – Дмитро Юрійович Павлухін. Конфіденційність гарантовано.

Запропонований розробниками чат-бот «Вступ без хабарів» виконує функції віртуального помічника під час вступної кампанії для абітурієнтів та уповноважених з питань запобігання та виявлення корупції. Платформа освітнього помічника розміщена у Telegram і повністю реалізує функціонал мобільного додатку, що робить його легким у використанні.
 

Як розпочати роботу з чат-ботом?

Для початку роботи достатньо в пошуку мережі Telegram вписати назву «Вступ без хабарів» (@VstupBezHabarivBot) і, перейшовши до програми, натиснути кнопку «START».

Далі слід обрати роль Антикорупційного уповноваженого ЗВО чи абітурієнта та розділи, питання яких викликають  зацікавленість чи потребу в роз’ясненні.

На будь-якому кроці кожен матиме змогу повернутися на крок назад або до головного меню. Так, кожен користувач, який підключить чат-бот, зможе отримати найбільш своєчасну та актуальну інформацію про вступну кампанію.

Яка користь від чат-боту вступникам?

Чат-бот дасть можливість дізнатись про:

  • права вступника;
  • етапи вступної кампанії з можливістю підключення функції сповіщення;
  • електронний кабінет вступника;
  • перелік контактних даних будь-якого освітнього закладу України.

Також вступники мають змогу отримати оперативну інформацію про можливі шляхи для повідомлення про виявлені факти вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень/інших порушень прав вступника,  про те, куди та як правильно подавати повідомлення про корупцію до закладів освіти, Міністерства освіти і науки України,  Освітньому Омбудсмену чи до Національної поліції України.

Раніше вступникам порадили нікому не передавати особисті дані для реєстрації  та входу до електронного кабінету.

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»