2022-07-15

Спортсмени політехніки візьмуть участь у Європейських університетських іграх

Збірна команда спортсменів Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стала учасницею Європейських університетських ігор, що проходитимуть у Республіці Польща. Студенти університету позмагаються за європейські нагороди у турнірах з настільного тенісу та кікбоксингу.

Спортсмени політехніки  візьмуть участь  у  Європейських університетських іграх

Спортсмени  Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» увійшли до складу Національної збірної України та стали учасниками Європейських університетських ігор, що проходитимуть упродовж 14 – 30 липня у Республіці Польща. Учасники  змагань вже прибули до польського міста Лодзь, де позмагаються за європейські нагороди під час турнірів з настільного тенісу та кікбоксингу.

До складу університетської збірної з настільного тенісу увійшли:

  • Денис Щербак, студент факультету фізичної культури та спорту;
  • Дмитро Лебідь, студент Навчально – наукового інституту інформаційних технологій та робототехніки;
  • Андрій Виноходов, студент факультету фізичної культури та спорту;
  • Максим Овчаренко, студент факультету фізичної культури та спорту;
  • Андрій Черменський, викладач кафедри фізичного виховання.

Представниками збірної команди з кікбоксингу стали:

  • Михайло Сердюк, студент Навчально – наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою;
  • Ентоні Джіркінс, студент Навчально – наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет  побажав українській збірній високих спортивних досягнень та позитивних емоцій: «Шановні учасники Європейських університетських ігор, гордий тим, що ви будете представляти  нашу державу та університети України  у наймасштабніших європейських студентських змаганнях, що проходитимуть у місті Лодзь у Республіці Польща. Унікальний формат ігор  надає можливість показати спортивний рівень університетів Європи, адже у змаганнях візьмуть участь 5 тисяч студентів з 40 країн світу, а Україну представлять 234 студенти з 45 закладів вищої освіти, які будуть змагатися у 16 видах спорту – бадмінтон, баскетбол, баскетбол 3х3, водне поло, волейбол, волейбол  пляжний, гандбол, дзюдо, карате, кікбоксинг, теніс настільний, тхеквондо, пляжний гандбол, футбол, футзал, шахи. Ви вирушаєте на змагання у тяжкий для країни час і я впевнений, що наше спортивне студентство буде гідно представлене на Європейських іграх та покаже високі результати! Бажаю  успіхів, яскравих спортивних перемог та  приємного спілкування зі студентами європейських університетів! Разом до Перемоги! Слава Україні». Очільник Міністерства освіти і науки України також подякував Європейській федерації студентського спорту та особисто її президенту Адаму Рочеку за всіляку підтримку та надану можливість українським студентам взяти участь у цих престижних змаганнях.

Бажаємо збірній команді Полтавської політехніки  видовищних протистоянь,  яскравих  перемог та спортивних здобутків!  

Нагадаємо, троє студентів університету і студентка коледжу отримають іменні стипендії Полтавської міської ради.

Раніше команда політехніки «Not Today» перемогла на обласному турнірі з кіберспорту RectorsCyberCup’22.

Медіа – центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»