2023-12-12

Спортсмени університету стали золотими призерами Чемпіонату світу з гирьового спорту

Студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Олександр Свириденко, Артем Дуленко, Єлизавета Мирна та Антон Чуйко вибороли золоті медалі на Чемпіонаті світу з гирьового спорту, що проходив у латвійському місті Резекне. Спортсмени Полтавської політехніки здобули чемпіонські нагороди, продемонструвавши відмінну фізичну форму та високі результати у протистояннях з досвідченими суперниками.

Спортсмени  університету стали золотими призерами Чемпіонату світу з гирьового спорту

З 7  по  11 грудня 2023 року  у латвійському місті Резекне пройшли змагання Чемпіонату  світу з гирьового спорту, участь у яких взяли 365 учасників, що представляли 17 країн світу. До складу української збірної команди  увійшли 12 спортсменів з Полтавщини, чиї вагомі здобутки в обраному спорті  важко переоцінити.

Активними учасниками Чемпіонату світу стали спортсмени секції гирьового спорту – студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», які вибороли комплект золотих нагород, продемонструвавши відмінні результати у протистояннях з досвідченими суперниками.

У складі збірної команди на змаганнях Чемпіонату результативно виступили:

  • Олександр Свириденко, майстер спорту України міжнародного класу, студент групи 301 -ФС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки – 3 золотих медалі;
  • Артем Дуленко, майстер спорту України, студент групи 101 - ФС факультету фізичної культури та спорту – 6 золотих медалей;
  • Єлизавета Мирна, майстер спорту України, студентка групи                   301 - ФС факультету фізичної культури та спорту – 5 золотих медалей;
  • Антон Чуйко, майстер спорту України, студент групи 301 - ФС факультету фізичної культури та спорту – 4 золотих  медалі.

За підсумками змагань у скарбничці спортсменів Полтавської області  36 золотих медалей, здобутих в особистих заліках та командних естафетах.

Бажаємо нашим переможцям  міцного здоров’я, життєвої наснаги, вагомих особистих здобутків у підкоренні нових вершин спортивного Олімпу!

Нагадаємо,  спортсмени політехніки стали призерами Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь - 2023».

Раніше  спортсмени Полтавської політехніки стали золотими призерами Кубку України з гирьового спорту.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»