2023-10-28

Спортсмени політехніки стали призерами Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь - 2023»

Студенти факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Єлизавета Мирна, Катерина Зуєва, Олександр Свириденко, Олександр Цибулько стали золотими та бронзовими призерами Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь-2023», присвяченого пам’яті почесного працівника фізичної культури та спорту України Бориса Сонька.

Спортсмени політехніки стали призерами Всеукраїнського турніру  з гирьового спорту «Переяславська осінь - 2023»

28 жовтня на базі Університету Григорія Сковороди у Переяславі відбулися змагання шостого Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь-2023», присвяченого пам’яті почесного працівника фізичної культури та спорту України Бориса Сонька.

Близько 60 професійних спортсменів та спортсменок з семи  регіонів нашої країни -  Полтавської, Кіровоградської, Донецької, Чернігівської, Київської областей та міста Києва  продемонстрували високі результати, відмінну фізичну форму та витривалість, а переможницею турніру стала збірна команда Полтавщини, яка поповнила власну скарбничку нагород золотими, срібними та бронзовими медалями. Загалом спортсмени змагалися у п’яти вагових категоріях, виконуючи  вправу «гвардійський ривок», де чоловіки упродовж 12 хвилин підіймали 24-кілограмову гирю, а жінки виконували аналогічну вправу з 16-кілограмовою гирею.

Студенти  факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Єлизавета Мирна, Катерина Зуєва, Олександр Свириденко, Олександр Цибулько у складі збірної команди Полтавщини стали золотими та бронзовими призерами Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь-2023». Полтавські спортсмени та спортсменки стали кращими у вагових категоріях до 63, понад 63, до 73 та до 85 кг.

Зокрема, майстер спорту України, студентка групи 301 -ФС факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» Єлизавета Мирна виборола бронзову медаль у ваговій категорії до 63 кг, зробивши 244 підйоми з 16-кілограмовою гирею.

Серед жінок у ваговій категорії  понад 63 кг золотою призеркою змагань стала кандидатка у майстри спорту України, студентка групи 102-ФС факультету фізичної культури та спорту Катерина Зуєва, яка зробила 252 підйоми.

Золотим призером Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь-2023» у ваговій категорії до 73 кг серед чоловіків з підйому «гвардійський ривок» 24-кілограмовою  гирею став майстер спорту України міжнародного класу, студент групи 301-ФС факультету фізичної культури та  спорту Олександр Свириденко, у особистому заліку якого 304 підйоми.

А у ваговій категорії до 85 кг серед чоловіків бронзовим призером турніру став майстер спорту України, студент групи 301-ФС факультету фізичної культури та спорту Полтавської політехніки Олександр Цибулько, який виконав  307 підйомів.

Переможців та призерів Всеукраїнського турніру з гирьового спорту «Переяславська осінь-2023» відзначили грамотами та  золотими, срібними і  бронзовими медалями.

Щиро вітаємо наших переможців та призерів, пишаємося вагомими спортивними досягненнями! Бажаємо міцного здоров’я, натхнення, спортивного завзяття та нових особистих досягнень у підкоренні вершин спортивного Олімпу!

Нагадаємо, раніше  спортсмени Полтавської політехніки стали золотими призерами Кубку України з гирьового спорту.

Нещодавно команда політехніки виборола першість XIX Універсіади Полтавщини з волейболу серед чоловіків, а ще одна команда університету  стала золотою призеркою XIX Універсіади Полтавщини з міні-футболу.

 

Медіацентр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»