2021-11-27

Стартувала шахова Гімназіада Полтави серед школярів

На базі факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» стартувала Гімназіада Полтави з шахів серед учнів полтавських шкіл, ліцеїв і гімназій. Учасники змагаються за спортивний розряд і рейтинг в турнірі.

Стартувала шахова Гімназіада Полтави серед школярів

Учасників шахової Гімназіади Полтави привітали начальник Управління у справах фізичної культури та спорту Полтавської міської ради Ігор Кислов, який відзначив чудові умови для проведення змагань, доктор педагогічних наук, декан факультету фізичної культури та спорту Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професор Ліна Рибалко, яка побажала перемог і спортивного завзяття та передала вітання від керівника відокремлених підрозділів Всеукраїнської громадської організації «Спортивна студентська спілка України» та Всеукраїнської громадської організації «Федерація учнівського спорту» у Полтавській області, ректора Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», професора Володимира Онищенка.

Головний суддя змагань – президент Полтавської обласної федерації шахів  Григорій Щербов оголосив умови змагань, побажавши цікавих шахових комбінацій та достойних суперників.

За шахівницями змагаються учні майже 20 полтавських шкіл (школи №2, 4, 5, 9, 10, 11, 14, 22, 24, 25, 26, 28, 29, 34, 38, ліцеїв №1, 3, 6, 33). Серед учасників – переможці і призери III Гімназіади Полтавщини, зокрема багаторазовий чемпіон Полтави і області, переможець чемпіонату України з шахів серед юнаків до восьми років Тарас Руденко, який грає у всі види шахів, Мурад Бабаєв, Назар Запорожан.

Нагородження переможців за результатами змагань відбудеться 30 листопада у спортивному корпусі Полтавської політехніки.

Бажаємо юним спортсменам перемог!

Медіа-центр

Національного університету

«Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»